• C Novo mesto
  • 15:10
  • Pon, 25.09.2023

Slovenski radio objavil žalostno vest, umrl je Dani

Radio Štajerski Val z žalostjo v srcu sporoča, da se je po dolgi in hudi bolezni poslovil njihov nekdanji sodelavec, tehnik . »Bil je eden prvih zaposlenih na Radiu Šmarje pri Jelšah, Radio Štajerski val. Bil je dolgoletni tehnik in vodja tehnike, ki je bil radijskim napovedovalcem in voditeljem vedno zanesljiv sodelavec na drugi strani mikrofona. Iskreno sožalje družini in prijateljem. Radijski sodelavci se ga bomo spominjali kot srčnega sodelavca in dragega prijatelja. Dragi Dani, počivaj v miru …« so zapisali v slovo.

»Zelo me je pretresla vest, da si odšel. Za vedno. Ostajaš pa v nepozabnem spominu. Spominu na leta, ko si bil kot radijski tehnik in vodja tehnike nepogrešljiv sodelavec pri razvoju Radia Šmarje pri Jelšah. Neizbrisen je tudi tvoj tehnični delež v programu, ki je naš radio pripeljal na sam vrh poslušanosti lokalnih in regionalni radijskih postaj v Sloveniji. Življenje pa gre svojo pot. Ni Ti prizaneslo s hudo boleznijo. Obrusilo Te je v dragocen briljant – briljanti pa so večni,« se je ob žalostni novici o smrti Danija Sovinca odzvala nekdanja dolgoletna direktorica in urednica našega radia Mimica Kidrič.

Radio Štajerski val je najstarejši slovenski regionalni radio. Kot Društvo ljudske tehnike Šmarje pri Jelšah je z oddajanjem pričel leta 1953 v Šmarju pri Jelšah. Od leta 2010 deluje v Šentjurju. Trenutno ime nosi od leta 1993.

Slovo dveh radijskih voditeljev

Spomnimo,  ob petkovi smrti radijskega voditelja Saša Hribarja so mediji in družbena omrežja polni izrazov žalosti, šoka in spominov nanj. Številni ga opisujejo kot legendo slovenskega radia in satire, kot človeka, ki jih je ob petkovih dopoldnevih spravljal v smeh, njegovi sodelavci pa tudi kot globokega in razmišljujočega človeka. V 53-letu pa je nepričakovano umrl radijski voditelj in televizijski napovedovalec vremena Robi Erjavec, poročajo portal 24ur in drugi mediji.

N. D.; Foto: Shutterstock