• C Novo mesto
  • 19:02
  • Tor, 29.11.2022

FOTO: Šok pred začetkom Exatlona, Mikič objavil račun

Vse je že pripravljeno na športni resničnostni šov Exatlon! Tekmovalci so odpotovali proti Dominikanski republiki, s poti pa se je oglasil lanski tekmovalec Igor Mikič, ki bo letos posebni poročevalec s terena. Že na poti je svojim sledilcem zaupal, koliko ga je stala malica na letališču v Franciji. »Gre za letališko prevaro,« je ogorčeno komentiral račun v znesku skoraj 14 evrov. Sodeč po njegovem zapisu je za 13,75 evra kupil sendvič, pol litra gazirane pijače in piškot z mandlji.

Kdo je Igor Mikič?

Trener fitnesa, maneken, voditelj, radijski voditelj in tudi raper – vse to je priljubljeni Igor Mikić, ki je uveljavljeni obraz slovenske medijske scene. Po izobrazbi je sicer kuhar, znan pa je tudi po svojih zabavnih poučnih oddajah.

Kaj morate vedeti o Exatlonu?

Exatlon je športni resničnostni šov, v katerem se dve ekipi tekmovalcev pomerita na zahtevnih poligonih. V prvi, rdeči ekipi, so znani obrazi, drugo ekipo, modre, pa sestavljajo posamezniki, ki jih javnost še ne pozna. Ekipi se vsak teden borita za različne nagrade. Tekme odločajo o tem, katera ekipa bo teden preživela v razkošni vili in katera v skromni baraki, kdo bo dobil posebne nagrade za motivacijo, medaljo ali pa bonuse na prihodnjih tekmah ter kdo bo šov zapustil. V zadnjem, finalnem tednu tekmovanje postane individualno in skozi serijo tekem postane znano, kdo sta zmagovalec in zmagovalka Exatlona, ki prejmeta nagrado 50 000  evrov. Prva zmagovalca sta Exatlona Slovenija sta lani postala Franko Bajc in Marjanca Polutnik!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Exatlon Slovenija (@exatlonslovenija)

Oddajo Exatlon si je izmislila turška produkcijska hiša, poteka pa v različnih državah. Najbolj priljubljena je v Mehiki, na športnih poligonih pa so se pomerili že tudi v Braziliji, Kolumbiji, na Madžarskem, v Romuniji, Turčiji in ZDA. Ustvarjalci oddaje so povedali, da v tem šovu ne iščejo spletk, saj je poudarek na športnem tekmovanju. Tekmovalci v času trajanja serije ne smejo imeti telefonov in nimajo stika z zunanjim svetom. Kadar niso na tekmovanju, čas preživljajo samo v vili ali baraki. Slovenija je bila v Exatlonu sicer prva država, ki je v mednarodni tekmi premagala Mehiko.

N. D.; Foto: Planet TV