• -1.58C Novo mesto
  • 22:05
  • Tor, 24.11.2020

Šok, umrl je igralec iz priljubljene slovenske serije

Po dolgoletni bolezni je umrl igralec in član gledališkega ansambla SNG Nova Gorica Jože Hrovat. Na televiziji smo ga lahko nazadnje spremljali v vlogi Milana Žorža v seriji Najini mostovi, so zapisali na 24ur.com.

»Z žalostjo sporočamo, da nas je zapustil Jože Hrovat, najstarejši med zaposlenimi v našem igralskem ansamblu, a vseeno do zadnjih izzivov v zavidljivo živahnem izrazu, zanesljiv kolega in vztrajen ustvarjalec, ki mu je bolezen, s katero se je dolga leta tiho boril, v veder humor vtisnila trpko noto razumevanja bivanja in minljivosti. Dragi Jože, s hvaležnostjo se bomo spominjali trenutkov, ko smo skupaj s tabo ustvarjali in živeli,« so žalostno novico sporočili tudi na Facebookovi strani Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica.

IN MEMORIAM JOŽE HROVAT

Z žalostjo sporočamo, da nas je zapustil Jože Hrovat, najstarejši med zaposlenimi v našem…

Posted by SNG Nova Gorica on Thursday, 29 October 2020

Pokojni je nastopil v več kot 100 uprizoritvah, v nekaterih igral tudi različne vloge. Med takšnimi sta bili zelo odmevni komorna igra Dva, v kateri se je levil skozi enajst vlog, in velika freska Medtem, nagrajena kot najboljša predstava Borštnikovega srečanja.  Kot režiser je ustvaril vrsto odličnih ljubiteljskih predstav.

NaDlani.si; Foto: Pixbay