• C Novo mesto
  • 08:35
  • Pet, 27.01.2023

Šok, umrl je mladi slovenski glasbenik: Ampak kako znaš ti igrati na svoj saks, marsikdo od nas ne bo razumel

Umrl je Benjamin Agić, član priljubljene zabavljaške glasbene skupine Pivo in čevapi. »Življenje je ena sama melodija in vsak igra na svoj inštrument. Ampak kako znaš ti igrati na svoj saks, marsikdo od nas ne bo razumel … Bomo pa občudovali. Vedno. Res, vedno. Sonce.  Zadnji ples z našim Benjijem bo jutri, v petek 28.10.2022, ob 15.00, na predzadnji postaji v Postojni. Zakaj predzadnja? Ker zadnja tvoja, dragi naš, je vemo kje … med angeli.Druženje z Benjijem bo od 11.00 dalje. Namesto cvetja in sveč, bi si Benjamin želel, da prispevek namenite v dobrodelne namene in sicer društvu, borečim levom in levinjam – Društvo Junaki 3. nadstropja.Možnost donacije bo tudi jutri na špilu,« je zapisano glasbeniku, ki je bil letnik 1996, v slovo.

Kdo so skupina Pivo in čevapi?

Pivo in čevapi so leta 2010 nastala trubaška skupina iz Postojne. Po začetni žansrki neopredeljenosti, so se v zadnjih letih posvetili iskanju originalnega trubaškega zvena, temu primerno pa se je spreminjala tudi zasedba. V več letih delovanja so zabeležili veliko število nastopov, od praznovanj, pa vse do koncertov na največjih slovenskih festivalih. Večkrat so nastopili tudi na največjem trubaškem festivalu v srbski Guči, izvedli pa so tudi turnejo po Franciji. Skozi svojo glasbo izražajo pristen balkanski temperament, ki publike ne pušča ravnodušne.

Umrl tudi Viktor iz skupine Same babe

Spomnimo, popularna slovenska glasbena skupina Same babe je sporočila žalostno vest. »S težkim srcem sporočamo, da nas je danes zjutraj po dolgem boju z zahrbtno boleznijo zapustila naša glavna Baba, Viktor Škedelj Renčelj . Počivaj v miru, dragi prijatelj,« so zapisali na facebooku.

N. D.; Foto: Shutterstock