• C Novo mesto
  • 03:21
  • Ned, 21.04.2024

Šok, umrl je sin legendarnega slovenskega TV-voditelja

Mito Trefalt je s svojim voditeljskim in uredniškim delom pomembno zaznamoval RTV Slovenija, zlasti njen razvedrilni program. Začel je kot reporter v športnem uredništvu, zatem je bil voditelj in uspešen urednik. Umrl je leta 2016 v  77. letu starosti.  Zdaj pa se je poslovil še njegov sin Andrej Trefalt. Star je bil 60 let.

»V svojih najljubših spominih ga vidim in slišim za klavirjem peti kakšno strastno italijansko: »O sole mio« ali »Volare«. Čeprav sem ga verjetno takega nazadnje videla skoraj 30 let nazaj, so spomini še vedno v živih barvah in stereo zvoku. Njegov glas te je kar odnesel ali pa posrkal vase! In tako, kot je on igral klavir, ga zame ni nihče. Odkar sem v ZDA, me je rad podražil, da jaz študiram ravnovesje med zasebnim in poslovnim življenjem, on ga pa živi. Res je znal najti bistvo: pri odnosih, pri delu, v življenju. Ni zapravljal časa niti denarja – ampak oboje je z veseljem delil z ljudmi, ki jih je imel rad in s tistimi, ki jih je življenje teplo. Meni bo vedno v navdih in v spodbudo, da iz življenja izžamem čim več. Mirno morje ti želim, dragi brat!« je žalostno vest na družabnih omrežjih zapisala njegova sestra Špela, ki že leta živi v ZDA, prva Slovenka, ki je doktorirala na Harvard Business School.

Andrej Trefalt je v svoji več kot 30 let trajajoči karieri upravljal medijske proračune številnih vodilnih oglaševalcev v Sloveniji in na trgih regije, piše Marketing Magazin. Dodali so, da je odlično poznal medijski prostor ter pisana in nepisana pravila medijskega zakupa in planiranja v industriji. Umrl je med božično-novoletnimi prazniki,  kljub mišični distrofiji se je najbolje počutil na morju in na jadrnici.

N. D.; Foto: Shutterstock