• C Novo mesto
  • 00:29
  • Sre, 08.02.2023

Šok, že avgusta je umrl priljubljeni tekmovalec šova Big Brother Slovenija

Kot sporoča spletni portal Skandal24 je umrl Franc Rozman, ki se je leta 2015 širni Sloveniji predstavil v šovu Big Brother. Takrat je bil star 69 let, opisali pa so ga kot turboupokojenca mnogih hobijev in spretnosti. Bil je radioamater, fotograf, kolesar, atlet in judoist spreten z lesom in kovino, pa tudi vrtnar. V Big Brother je prišel po nove izkušnje in poznanstva. »Najhuje bi mi lahko bilo, če bi dobil kako skrivno nalogo, s katero bi prizadel moje sostanovalce. Na mojo srečo se to ni zgodilo. Najbolj mi bo ostalo v lepem spominu prijetno druženje z vsemi sostanovalci v hiši BB 2015,« so bile njegove besede po izpadu.

Kot navajajo družabna omrežja je preminil že v avgustu. »Franc … pomerkaj nas iz one strani … počivaj v miru,« se glasi eno izmed sporočil v slovo.

Kaj je Big Brother?

Kot navaja Wikipedia je Big Brother Slovenija (slovensko Veliki brat) resničnostna oddaja televizijske hiše POP TV .Prvi sezoni sta bili predvajani na Kanal A, tretja (prva slavnih) sezona pa na POP TV in četrta oz. tretja po redni seriji spet na Kanal A.

Big Brother je šov v katerem približno 5 moških in 5 žensk pristane na trimesečno osamitev v hiši, ki je zgrajena posebej za namen oddaje. V hiši je nameščeno okoli 30 kamer in prav toliko mikrofonov, 24 ur dnevno snemajo vsak del hiše. Snemalci snemajo kandidate skozi okna, ki imajo zatemnjena stekla, tako da jih tekmovalci ne morejo videti. V temi snemajo približno 4 infrardeče kamere. Tekmovalci morajo upoštevati pravila »igre«: nimajo dostopa do televizije, računalnika, pošte in časopisov, prav tako imajo omejen dostop do vode in hrane. Vsak teden morajo opraviti skupno tedensko nalogo, in če so uspešni, dobijo nagrado v obliki povišanega proračuna za hrano.

Pokojni Franc je na skrajni levi. Foto: POP TV 

Big Brother 3 s podnaslovom Pričakuj nepričakovano! se je predvajal leta 2015. Zmagala pa je Pia Filipčič, v njem pa smo nekaj časa lahko spremljali tudi pokojnega Franca.

N. D.; Foto: Shutterstock