• -1.96C Novo mesto
  • 02:58
  • Pet, 03.04.2020

Šok! Znani igralec umrl na kraju hude nesreče

GRUDSKO VRILO – Hrvaški gledališki, televizijski in filmski igralec Josip Zovko je v sredo umrl v prometni nesreči. Imel je 48 let. Policijska uprava Grude je za 24sata potrdila, da je umrli hrvaški državljan v hudi prometni v bosanskem Grudskem Vrilu prav omenjeni igralec.

Rojen je bil leta 1970 v Splitu in diplomiral na Akademiji dramskih umetnosti v Zagrebu. V skoraj 25 letih gledališke predstave je pridobil številne pomembne vloge in prejel številne nagrade. Zovko je bil najbolj znan po serijah ‘Naši i vaši’ in ‘Bitange i princeze’, igral pa je tudi v številnih filmih, med drugim tudi v ‘Bella Biondina’, ‘Vjerujem u anđele’, ‘Najveća pogreška Alberta Einsteina’, ‘Trešeta’, ‘Holding’, ‘Oprosti za kung fu’, ‘Ante se vraća kući’. Najbolj slavna je bila njegova vloga v filmu  ‘Da mi je biti morski pas’ leta 1999, kjer je bil  za vlogo Mateja tudi nagrajen.

Brata odvrgli v septično jamo

Kot poročajo hrvaški mediji, je to že druga velika tragedija, ki je doletela družino Zovko v zadnjih dveh letih. Igralčevega brata Anteja (46), ki je bil velik trgovec z avtomobili, so namreč ubili leta 2017 in ga odvrgli v septično jamo.

NaDlani.si; Foto: arhiv

Šok! Znani igralec umrl na kraju hude nesreče
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.