• C Novo mesto
  • 01:59
  • Ned, 02.10.2022

Šokanten govor Schumacherjeve žene, skozi jok razkrila nove podrobnosti: Vsak dan ga pogrešam

Ganljive prizore je bilo videti v Kölnu, kjer je žena legendarnega dirkača formule 1 Michaela Schumacherja ob prevzemu nagrade v soprogovem imenu jokala. Schumacher je namreč prejel prestižno “državno nagrado”, najvišje priznanje nemške dežele Severno Porenje-Vestfalija. Predsednik te regije Hendrik Vust je dejal: »Neverjetno delo in dosežki Michaela Schumacherja kot športnika in kot nekoga, ki se je boril za prave stvari tudi izven meja svojega rodnega Severnega Porenja-Vestfalije, je razlog, da mu podelimo to nagrado.« Poudaril je tudi, da je Schumacher eden največjih športnikov vseh časov, in dodal, da je vedno pazil na ljudi okoli sebe. Po govoru sta žena Corina in voznikova hči Gina-Maria prejeli priznanje v njegovem imenu.

Corina je skozi solze in ganjena povedala – da pogreša moža! »Mihaela pogrešam vsak dan, a ne samo jaz. Otroci, družina, njegov oče, vsi ga pogrešajo. Vsi ga pogrešamo in on je tukaj. Drugačen je, a je tam in to nam daje moč. poskušajo nadaljevati kot družina, kar bi si on želel. Vedno nas je ščitil, zdaj pa mi ščitimo njega,« je povedala skozi solze. Njun sin Mick, ki trenutno vozi formulo 1 za moštvo Haas, se ni mogel pojaviti na slovesnosti, Jean Tod, nekdanji predsednik FIA in šef Ferrarija, pa je spremljal Corino in Gina-Mario. Ker Corina vsega ni zdržala  in je jokala pred vsemi, je mikrofon prijel Jean Tod. »Mihaela sem spoznal pred 30 leti pri Ferrariju in združuje nas na milijone,« je dejal.

Ob podelitvi so sledile stoječe ovacije, za Toda je to bilo nekaj običajnega. »Normalno je, nihče ni bil pripravljen na to, da bo vse to tako čustveno za Korino, a včasih je dobro, da malo izgubiš nadzor,« je dejal Tod. Leta 2013 je Schumacher med smučanjem utrpel hude poškodbe in poškodbe možganov, nato pa je padel v umetni komo. Iz nje se je zbudil leta 2014, a od takrat ni bil več viden v javnosti in ni znano, kakšno je njegovo natančno stanje.

N. D.; Foto: youtube