• C Novo mesto
  • 20:31
  • Sob, 10.04.2021

Šokirana voditelja Eme! To je o naši najbolj znani evrovizijski pesmi povedala njena izvajalka

Iz letošnje Eme pa ne odmeva samo novica, da bo pevka Ana Soklič predstavljala Slovenijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu s pesmijo Amen. Milo rečeno, med vklopom v živo je šokirala tudi Ditka Haberl, ki je s skupino Pepel in kri Jugoslavijo in zimzeleno pesem Dan ljubezni leta 1975 zastopala Jugoslavijo na Evroviziji na Švedskem, kjer so zasedli 13. mesto, kljub temu da so bili favoriti.

»Zdaj ste me pa našli. Pesmica je enostavna, z refrenom, ki se ponavlja in je bil zame vedno tako pocukran. Ljudje so jo vzeli za svojo, postala je ljudska, danes že malce iztrošena, ampak meni ni segla do srca. Še danes je ne morem slišati. Žal, « je voditelja oddaje Leo Sirk in Nejca Šmita med vprašanjem, kaj si misli o skladbi, ki se je usidrala v srca Slovencev, pustila brez besed in dejala, da niso veljali za nikakršne favorite, a da so svoje delo opravili profesionalno.

Po njenih besedah Evrovizije razen zmagovalnih sklad ne spremlja, od naših predstavnikov pa se ji je v spomin najbolj vtisnila Maja Keuc.

NaDlani.si; Foto: youtube