• C Novo mesto
  • 23:35
  • Pet, 20.05.2022

Sosedi iz Novega mesta spregovorili o pokojnem Akiju: Nikoli ne bom pozabil, kako mi je pomagal …

»Vem, da se v takih situacijah o vseh vedno govori le dobro, o Akiju pa dobesedno ne morem reči ni nič slabega,« začne pogovor za Jutarnji List Tomaž, sosed iz Novega mesta, kjer je legendarni pevec Parnega valjaka živel zadnjih nekaj let. Novica o njegovi smrti je namreč pretresla tudi sosede. Nekateri ga niso bolje poznali, zato se njihove besede ustavijo pri tem, da je bil človek, ki ga je bilo vedno lepo spoznati in pozdraviti, medtem ko ga tisti, s katerimi se je redno družil, opisujejo kot čudovito, družabno osebo.

»Točno se spomnim dneva, ko sem ga srečal. Mislil sem, da to niti do nas ne bo prišel, o čem bi se sploh lahko pogovarjal s tako glasbeno zvezdo? Na koncu se je izkazalo, da sva se zelo zbližala in ne morem verjeti, da ga ne bom več videl,« pripoveduje Tomaž, ki sedi tam, kjer so redno sedeli on, Aki in sosed Robi. Verjetno bo šele čez čas, z otipljivo žalostjo v glasu pravi, dejansko postalo jasno, da druženje v Vivi ne bo več isto. »Res je bil možakar! Preprost človek, skromen in vedno pripravljen pomagati. Nikoli ne bom pozabil, ko sem mu povedal, kako ne morem k sestri v Varaždin, ki tam živi že 40 let, zato je bil pripravljen priskočiti na pomoč na kakršen koli način, samo da bi uspel. Takoj me je vprašal, ali potrebujem denar, in se ponudil, da mi ga posodi, čeprav to ni bilo bistvo,« se spominja Tomaž, ko gleda v daljavo in srka pivo.

Macchiato in malo piva, ravno to je, se spominja Robi, vedno izbral njun pokojni prijatelj. »Zadnje čase je bil še posebej pozoren in hodil na zdravniške preglede, vse zato, da bi se spomladi nabral moči za dolgo pričakovani koncert v zagrebški Areni. Šalili smo se, da bomo morali vsi dobiti karte za tisti koncert, da pridemo v Zagreb. Kavarno bi zaprli samo zato, da bi prišla z nami še natakarica,« se je pošalil Tomaž. Med pogovorom se na radiu vrti serija pesmi Parnega valjaka, zato se Robi obrne k radiu. Na obrazu, kjer so prevladovale žalostne, utrujene oči, pa se je pojavil rahel nasmeh. »No, v petek je bil res dobro razpoložen, kdo bi lahko slutil, da bo kaj takega sledilo? Tako mi je žal za Barbaro in Antonijo, sploh si ne predstavljam, kako jima je težko,« pravi s tresočim glasom. »Poznali smo se na kratko, a dovolj, da vem, da ga bom zelo pogrešala,« še v en glas zatrdita Novomeščana.

Star 66 let

Spomnimo,  v soboto je odjeknila vest, da je umrl priljubljeni hrvaški glasbenik Aki Rahimovski, pevec skupine Parni valjak,. 66-letnik je umrl v Novem mestu, potem ko mu je zjutraj postalo slabo. O zasebnem življenju Akija Rahimovskega je bilo na splošno znanega zelo malo. Poročen je bil dvakrat, iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina. Zadnja leta je živel v Sloveniji s svojo 37-letno izbranko Barbaro Vesel, s katero sta se pred dvema letoma razveselila deklice.

N. D.; Foto: twitter