• C Novo mesto
  • 17:26
  • Pon, 25.09.2023

Špela Jereb pred kamero s solzami v očeh, pretresla jo je smrt Roberta Erjavca

Včeraj malo pred 19. uro smo lahko na POP TV spremljali vreme, ki ga je danes s težkim srcem vodila vremenarka Špela Jereb. Pred kamero je prišla odeta v črno, spremljal pa jo je žalosten obraz. Govorila je počasi, skoncentrirano in na trenutek se ji je rahlo tresel glas: »Tako rad si imel vreme. Spremljal si vse vremenske aktivnosti in nam pridno pošiljal slike in videe, čeprav tisti dan sploh nisi bil na planu za delo. Vreme si preprosto živel in tako si se tudi poslovil. Na nebu si prižgal svojo zvezdo. Hvala, da si bil naš mentor in prijatelj in hvala za vse svoje nasmehe od vseh nas. Jane, Katje, Roka, Aleša in Luke.«

Spomnimo,  v 53-letu je včeraj nepričakovano umrl radijski voditelj in televizijski napovedovalec vremena Robi Erjavec, poročajo portal 24ur in drugi mediji. Erjavec je več kot 25 let delal na POP TV, kjer je vodil vremensko oddajo v oddaji 24ur, spomnijo se ga tudi v vlogi voditelja oddaj “1, 2, 3, kdo dobi” in Sanjska ženska. »Robi, pogrešali te bomo. Hvala ti za vse. Izjemen, srčen, duhovit. Veliko srce,« so ob tem zapisali na portalu 24ur. Po navedbah Zurnal 24 naj bi Erjavec dopoldne nenadoma umrl, kljub prihodu reševalcev mu ni bilo pomoči.

Poslavljajo se tudi njegovi nekdanji sodelavci

»Naš večni šaljivec in dobrovoljček. Koliko smeha, koliko energije … Vedno pripravljen pomagat … Dragi Robi, pustil si nas v šoku in brez besed. Tvoj gromki glas bo za vedno odmeval v maski, desku in po hodnikih … Hvala ti za vse srce zlato. Najrajši te mam. Poljub za mavrico. Tvoja Janis,« je zapisal radijka in napovedovalka vremena Jana Morelj.

»Ko v nedeljo udari še ena žalostna novica, še eno slovo krasnega človeka. Še eno zaustavljeno srce. Robi, spodaj si jih opazoval, oblake, napovedoval kaplje, snežinke in sončne žarke, zdaj si med njimi … Tako si predstavljam in tako upam, da se zdi nepravičnost življenja manjša,« se je poslovila nekdanja poptevejevka Tamara Vonta.

»Zbogom še ti, prijatelj moj … Pogrešal te bom. Vem, videl te bom, ko bo jasno nebo,« je pokojnemu namenil besede voditelj novinar Pop TV Jani Muhič.

N. D.; Foto: POP TV