• 22.84C Novo mesto
  • 18:32
  • Sob, 06.06.2020

Tekmovalke Kmetije postale žrtve spolnega nadlegovanja: Pravijo, da me srbi ‘tamala’

Dejstvo je, da spletni nestrpneži  na družbenih omrežjih svoje občutke izražajo tudi s pisanjem zasebnih sporočil. A to še zdaleč ni vse. Mnoge ženske so namreč žrtve spolnega nadlegovanja – med njimi so tudi udeleženke letošnje Kmetije.

Za portal njena.si so namreč spregovorile aktualne udeleženke šova Kmetija. »Lažje bi razumela, če bi mi pisali najstniki. A pišejo mi odrasli moški, očetje, skratka poročeni moški z družinami, med njimi so najbrž tudi dedki. Po izboru besedišča se vidi, da so to neizobraženi moški in pa takšni, ki imajo psihološke težave. Govorijo, da sem že prvi dan pokazala, da me srbi ‘tamala’ in da sem jim na ta način sporočila, da hočem moško družbo. Kaj pa definitivno ni res! ,« pojasnjuje Lucija Kolar Lipovšek.

Tanja Balabanić pa pove: »Prejemam ogromno sporočil in lahko povem, da ljudje resnično nimajo meje. Grozno je, kaj vse si dovolijo. Sprašujem se, kaj jim pravzaprav manjka, po drugi strani pa se mi smilijo.«

Hude žaljivke

»Tudi jaz se srečujem z različnimi žaljivkami in negativnimi komentarji. Med najpogostejše sodijo: ‘prasica psihopatska’, ‘kurba rdeča’, ‘babji psihopat’ … žalijo me, da sem neumna in da me še psu ne bi ponudili za seks. Na ljudi, ki to pišejo, se ne oziram, ker takšni ljudje pač ne vedo, kaj bi z svojim življenjem in se zato obremenjujejo z drugimi,« pa so izkušnje Adrijana Štribl.

NaDlani.si; Foto: POP TV