• C Novo mesto
  • 23:48
  • Pet, 20.05.2022

To je noč pred smrtjo Aki povedal sinu, potem se je odpravil na izlet v bližino Novega mesta …

Glasbenik Kristijan Rahimovski, sin prezgodaj preminulega pevca Akija, je popolnoma obupan nad strašno novico o odhodu moškega, ki je bil mnogim glasbena zvezda, a njemu bil predvsem očka. Kot piše Vecernji list mu je očka bil v veliko oporo, sedaj pa ga nikoli ne bo imel več priložnosti objeti, se pogovarjati ali deliti vesele novice z njim. Grozno novico mu je sicer sporočila življenjska sopotnica njegovega očeta Barbara.

Kot še poroča omenjeni portal naj bi viri blizu Kristijana dejali, da sta se slišala prejšnji večer, tako kot vsak dan, a tistega zadnjega večera mu je skrbni oče ponovil, da naj sredi pandemije pazi nase in na svoje bližnje. »Vidiš, da je korona nora, samo pazi na svoje zdravje, ne kadi, pazi nase in na svoje,« mu je rekel noč pred smrtjo. Naslednji dan se je Aki s partnerko Barbaro in hčerko odpravil na izlet v bližino Novega mesta, na katerem mu je postalo slabo, ona pa je takoj poklicala rešilca. Žal je bilo ob prihodu zdravnikov že prepozno …

Kdo je bil Aki Rahimovski?

Rahimovski je bil rojen 5. junija 1955 v Nišu, a se je z družino kmalu preselil v Split. Ker je bil njegov oče profesor glasbe, je pri sedmih letih začel obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učil petja in igranja na klavir. Kot najstnik je bil član več ansamblov, leta 1975 pa je skupaj s kitaristom in skladateljem Huseinom Hasanefendićem – Husom, Jurico Pađenom ter v sodelovanju z vodjo Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil Parni valjak, eno najbolj znanih hrvaških glasbenih skupin. V prvi zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić – Fuma. V svoji več kot 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, pet albumov v živo, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja.

Skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte

Pred štirimi leti je Rahimovski utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi. Parni valjak je v prihajajočem obdobju načrtoval deset koncertov, mini turneja pa naj bi se začela februarja. O zasebnem življenju Akija Rahimovskega je bilo na splošno znanega zelo malo. Poročen je bil dvakrat, iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina. Zadnja leta je živel v Sloveniji s svojo 37-letno izbranko Barbaro Vesel, s katero sta se pred dvema letoma razveselila deklice.

N. D.; Foto: twitter

cvetličarna