• C Novo mesto
  • 09:24
  • Čet, 22.02.2024

Šokantno razkritje! Tomaž Gorec v peklenskih mukah pristal v bolnišnici

Znani slovenski podjetnik in influencer Tomaž Gorec ima za seboj še eno preizkušnjo, o kateri je spregovoril v svojem znanem slogu in brez dlake na jeziku. V svojem zadnjem videu na Youtubu namreč razkrije, da je pristal nikjer drugje kot na bolniški postelji!

Pred kratkim so se mu po dolgem in napornem dnevu po večerji nenadoma pojavili neprijetni simptomi. Bolečina v spodnjem delu hrbta je hitro napredovala v trebuh. Poskus uporabe pripravka proti povečani kislini pa olajšanja ni prinesel.

Mamine kamilice

V stiski po neprijetnem doživetju se Tomaž zateče k preprosti domači rešitvi. Mama pripravi kamilice, naravno sredstvo, ki je pogosto znano po pomirjujočih lastnostih. Kljub resnosti situacije mama ohranja dobro voljo in se celo pošali. Morda je to ena tistih materinskih sposobnosti, ki prinašajo pomiritev v težkih trenutkih.

Pot do urgence po kamiličnem čaju

Po pitju kamiličnega čaja pa se Tomaževo zdravstveno stanje iz neprijetnega obrne v resno. Namen pitja je bil, da bi izzval bruhanje in bi se počutje izboljšalo. A zgodi se nasprotno. Bolečine so neznosne, kar preprečuje tako ležanje kot sedenje. Pot do urgence v Trebnjem postane agonija. Sestra, ki Tomaža pelje, mora med vožnjo dvakrat ustaviti, saj se bolečina le stopnjuje. Vsaka sekunda postane nepopisno težja od zadnje in Tomažu se zdi, da je z njim preprosto konec.

Na urgenci so zdravniki hitro prepoznali možnost ledvičnih kamnov kot vzrok za hude bolečine. Po prejeti infuziji je Tomaž občutil olajšanje, vendar je zdravnica predlagala nadaljnje preiskave za potrditev diagnoze. Usmerili so ga na urgenco v Novo mesto, tam pa so se bolečine vrnile.

Visok krvni pritisk dodaja skrbi

V tem času je Tomaž doživel tudi nenadno povišanje krvnega tlaka na skrb vzbujajočo raven. Krvni tlak se je dvignil čez 200, kar je zahtevalo takojšnje ukrepanje. Prejel je tableto za znižanje krvnega tlaka, kasneje pa se je pritisk dvignil celo na visokih 225.

Razkritje vzroka bolečin

Po nadaljnjih preiskavah se je razkrilo, da je bolečine res povzročal ledvični kamen. Slikanje je pokazalo, da se je kamen že premaknil iz ledvic v mehur. V nadaljevanju pripovedi Tomaž deli zanimivo anekdoto iz svojega življenja pred 35 leti, ko se je v vojski pretvarjal, da ga peče med uriniranjem, s čimer se je skušal izogniti služenju vojaškega roka. Medtem ko je govoril s sovojakom o svoji pretvarjajoči se taktiki, je slišal opozorilo, da mu bodo kot del preiskave vstavili preiskovalni instrument v sečnico, kar bi bilo izjemno boleče, zato se je bal nadaljnjih preiskav v bolnišnici. Zdravnik, ki je izvajal preiskavo, je v mehurju nato res odkril ledvični kamen in se odločil, da ga bo skušal odstraniti. Kako se je končalo, pa si oglejte v spodnjem videu.

Tomaž Gorec in resnica o zdravstvenih ustanovah

Tomaž Gorec je imel v bolnišnici v Novem mestu zelo dobro izkušnjo. V današnjem svetu smo mojstri v kritiziranju stvari, ki jih morda sploh ne poznamo dovolj dobro. To kritičnost še dodatno spodbujajo mediji, ki včasih ustvarjajo podobo, ki ni nujno resnična. Zdi se, da se veliko ljudi pritožuje nad stanjem v slovenskem zdravstvenem sistemu. Vendar pa lahko Tomaž Gorec iz lastnih izkušenj z gotovostjo trdi, da situacija ni tako črna, vsaj, kar zadeva zdravstveni dom Trebnje in novomeško bolnišnico.

V svojem zadnjem videoposnetku je Tomaž podrobneje razkril svoje izkušnje z zdravstvenimi ustanovami. Kljub pomanjkanju osebja in ob velikem številu bolnikov so zaposleni dobro organizirani in naredijo vse, kar je v njihovi moči. Realnost lahko včasih razbije mit o popolnem nedelovanju sistema. Njegova izkušnja lahko služi kot spodbuda za prepoznavanje pozitivnih prizadevanj zdravstvenega osebja ter opomin, da je resnična slika včasih bolj niansirana, kot nam jo predstavijo zgolj medijske zgodbe.