• C Novo mesto
  • 22:26
  • Čet, 30.06.2022

Uf, ne boste verjeli koliko točk so osvojili LPS in na katerem mestu so pristali!

poletni festival

Na finalu 66. tekmovanja za pesem Evrovizije v Torinu je nocoj slavila skupina Kaluš Orkestra s pesmijo Stefanija. Ukrajini je zmago priborila z 439 glasovi občinstva, saj so nacionalne žirije največ točk namenile Veliki Britaniji. Njen predstavnik Sam Ryder s pesmijo Space Man se je po združitvi točk občinstva in žirij znašel na drugem mestu.

LPS veseli, da so bili del tega

Evrovizijski finale je minil brez slovenskih predstavnikov celjske skupine LPS, ki se jim s skladbo Disko ni uspelo uvrstiti v finale. Skupina LPS je z veliko mladostniške energije in disko ritmi v torek zvečer nastopila kot peta po vrsti. Skupino mladih celjskih glasbenikov, ki je nastala leta 2018, sestavljajo vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na bas kitari ter klaviaturist Žiga Žvižej. Gašper je dan po nastopu sodelovanje na tekmovanju za pesem Evrovizije ocenil kot “enkratni dogodek v življenju”. “Res smo veseli, da smo lahko bili del vsega tega. Vsak aspekt tega dogajanja nam je bil zelo všeč in seveda češnja na vrhu je bil nastop,” je povedal. Kljub vsemu pa so sodeč po uradnih rezultatih zasedli zadnje mesto med vsemi skladbami:

Srbija navdušila

Dodajmo še, da je srbska predstavnica Ana Đurić z umetniškim imenom Konstrakta je prejela ovacije publike, na YouTubu pa je imel njen nastop v prvih 12 urah več kot 920.000 ogledov. Čeprav je srbska predstavnica s pesmijo in nastopom na vajah in generalki begala tuje medije, je navdušila gledalce, kar se je videlo tudi v velikem finalu, ko. Od izvajalcev, ki pa so se predstavili v drugem polfinalnem večeru, je imel največ ogledov na YouTubu prav njen nastop.

N. D.; Foto: youtube

 

sejmi
pomurski sejem