• C Novo mesto
  • 16:00
  • Sre, 12.06.2024

Uf, ne samo da je Mišo Molk obtožil da laže, razkril je tudi njene zaslužke

Slovenske novice pišejo, da  so po objavi članka o šoku Miše Molk, ki ga je doživela na RTV Slovenija, ko je dobila ultimat odgovornih, naj sprejme vodenje rubrike Prestiž na drugem programu, sicer jo čaka izredna odpoved, v elektronski nabiralnik prejeli odziv Valentina Areha, ki je bil takrat del vodstva RTV Slovenija.

»Žal je njena izjava v celoti neresnična. Žalosti me, da nekoč ugledna televizijska osebnost, ki smo jo na zaslonih pred 30 leti vsi radi spremljali, v javnosti daje lažne izjave,« trdi med drugim Areh. »Odločili smo se, da število oddaj Z Mišo povečamo. Upali smo, da bo tedenska oddaja bolje sprejeta med gledalci, hkrati pa bo morala Miša Molk ustvariti več kot 10 intervjujev, saj je prejemala plačo z dodatki v višini skoraj 4800 evrov bruto.«

»S tem, ko Miša Molk trdi, da ji nihče ni sporočil, da bo njena oddaja ukinjena, in da ji nihče tega ni utemeljil, je jasno, da načrtno in zavestno laže. Njeni motivi so mi neznani. Vse sestanke o oddaji Z Mišo je zabeležila tudi tajnica direktorja TV Slovenija. Resnično me žalosti, da glede na to, da sem Mišo Molk res cenil, da smo ji v nasprotju s preteklimi vodstvi RTV ponujali še več oddaj, se zdaj od TV Slovenija poslavlja z lažmi. Težko razumem, da se nekdo v starosti 69 let do zadnjega upira upokojitvi, kljub temu da mladi novinarji ne dobijo dela,« še dodaja.

Legendarna voditeljica oddaje sicer ni sprejela in z RTVS odhaja 30. junija.

Kdo je Miša Molk?

Molkova je diplomirala iz novinarstva leta 1980 na Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo v Ljubljani, zanjo je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Že v času študija je delala na RTV Slovenija, in sicer od leta 1976; najprej kot honorarna sodelavka v uredništvu Mladinskega in otroškega programa, od leta 1979 pa kot redno zaposlena urednica in televizijska voditeljica. Na RTV Slovenija je zasedala naslednje položaje: 1989 – 1995 urednica, voditeljica, scenaristka, novinarka – komentatorka 2004 – 2004 odgovorna urednica Športnih in Razvedrilnih programov 2004 – 2008 voditeljica in vodja projektov 2008 – 2013 varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV SLO Leta 2013 jo je po izteku petletnega mandata na tem položaju zamenjal Lado Ambrožič.

N. D.; Foto: facebook