• C Novo mesto
  • 14:16
  • Pet, 19.04.2024

Uf, Nika Kovač devetkrat padla na vozniškem izpitu, kar trikrat se je zaletela

Inštitut 8. marec je dopoldne v državni zbor prinesel več kot 5000 overjenih podpisov državljank in državljanov, ki so jih zbrali za vložitev predlogov sprememb zakona o osnovni šoli in novele zakona o šolski prehrani. S predlogoma želijo zagotoviti brezplačna kosila za vse otroke, je ob prihodu pred DZ pojasnila direktorica inštituta Nika Kovač. Slednja je pred dnevi gostovala v pogovorni oddaji  Ena na ena z voditeljem Urošem Slakom.

Med bolj zabavnimi temami je voditelja zanimalo tudi, kaj je šlo narobe na njeni poti do vozniškega izpita, saj ga je neuspešno opravljala že devetkrat. Odgovorila je, da je šlo vse narobe. »Jaz sem res obupna. Še vedno ga nimam. Zaletela sem se trikrat, menjala dva inštruktorja …« je dejala brez dlake na jeziku. Razkrila je tudi, da je na avtocesti vedno vozila 50 kilometrov na uro, a da ni obupala in da ji bo nekoč zagotovo uspelo.

Trn v  peti Janeza Janše?

»Pakiram kovčke in prihajam nazaj v Slovenijo,« je sporočila Janezu Janši, po tem, ko so v SDS zbrali dovolj podpisov za razpis treh referendumov. Kako močno orožje so, ve sama, saj je na referendum o vodi privabila kar 789.000 Slovenk in Slovencev, kar je druga največja udeležba na referendumu, več ljudi je odločalo samo še o vstopu Slovenije v Evropsko unijo in Nato. Visoka volilna udeležba je prinesla glasove Robertu Golobu, kar pa ni bil njen namen, je pojasnila Kovačeva. Sama je namreč skeptična do novih obrazov, saj meni, da je v politiko treba vstopati premišljeno in vzpostavljanje novega obraza tri mesece pred volitvami se ji je zdelo problematično. Do tega je bila na začetku skeptična in bala se je, kaj se bo zgodilo.

Janša je ob njeni razglasitvi za Slovenko leta zapisal, “pri nas namesto tistih, ki se žrtvujejo za druge, za osebnost leta izbiramo tiste, ki najbolj nagajajo”.  Kovačeva meni, da je treba nagajati vsaki oblasti, če si na takem mestu, kot je sama, sicer pa meni, da je šlo za poskus utišanja.

Fundacija nekdanjega ameriškega predsednika Obame jo je prepoznala kot eno izmed evropskih voditeljic prihodnosti, ki že spreminja svet na bolje. Njeno akcijo Gremo volit, ki jo je sprožila pred zadnjimi volitvami, je osebno predstavila Baracku Obami. V SDS velja za eno tistih, ki je Golobu pomagala priti na oblast. Zdaj od Goloba zahteva, da pri svojem vladanju upošteva civilno družbo.

N. D.; Foto: youtube