• C Novo mesto
  • 13:08
  • Pet, 19.04.2024

Uf, poglejte novo novinarko Dnevnika, Carlova kritična: Dnevnik nacionalne televizije ni TikTok afnarija

»Gledalci smo imeli včeraj priložnost spremljati najkrajše javljanje v TV Dnevnik v zgodovini info oddaj TVS. Novinka v “pravoverni” ekipi, se je v oddajo oglašala na temo novoimenovanega direktorja Onkološkega inštituta (OI). Vkop, dolg kakih 10 sekund, nam je postregel zgolj z enim, dvakrat ponovljenim stavkom, da mora o datumu nastopa novoimenovanega direktorja OI odločiti vlada. A bejž, no. Pupa moja, bi rekli mi po šavrinsko, televizijski Dnevnik nacionalne televizije ni TikTok afnarija. A tega niso povedali na strankarski akademiji? Recimo to, da novinarstvo ni lartpurlartizem. Od urednika, ki je TV videl od blizu nekaj minut pred nastopom uredniške funkcije, pa očitno tudi ne gre pričakovati, da bi drugače čisto simpatično dekle pred terenom podučil, da bi bilo nujno nadaljevati javljanje v stilu, da bi bilo prav, da direktor čim prej sede na stol, ker se OI že dolga leta spopada s temi in temi perečimi problemi,« je med drugim na facebooku zapisala novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl, ki ima v zadnjem času veliko za povedati glede vodenja RTV Slovenija.

Kdo je nova novinarka na nacionalki?

Očitki so seveda leteli na novo novinarko Barbaro Pirh, ki se je premierno vklopila v dnevnik, širša javnost pa jo pozna kot voditeljico, organizatorko dogodkov in osebno trenerko.  Delala je tudi na televiziji Nova24, zato jo je Carlova po vsej verjetnosti označila za ‘pravoverko.’ Sicer pa mlada novinarka bolj kot s svojimi prispevki dviguje temperaturo z objavami na Instagramu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara Pirh (@barbara_pirh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara Pirh (@barbara_pirh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara Pirh (@barbara_pirh)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara Pirh (@barbara_pirh)

O RTV Slovenija na referendumu?

Ob vsej drami na RTV, dodajmo, da je SDS  zbrala dovolj podpisov za zahteve za tri referendume, in sicer o predlogih sprememb zakona o vladi, novele zakona o RTVS in sprememb zakona o dolgotrajni oskrbi, je prvak SDS Janez Janša sporočil na Twitterju. Za vsakega od referendumov so zbrali več kot 50.000 podpisov. »Daleč največja podpora neposredni demokraciji doslej,« je navedel.

N. D.; Foto: Instagram