• C Novo mesto
  • 21:52
  • Ned, 13.06.2021

»Ugrabil in pretepel jo je nekdanji soprog!« Severina spregovorila o zlorabah, te trajajo že šest let

Severina Kojić je pela v Zagrebu na humanitarnem koncertu namenjenemu žrtvam nasilja.Čustvena predstava se je dotaknila vseh prisotnih v dvorani, pa tudi hrvaške pevke, ki je dejal, da je njeno srce zelo veselo, ker so žrtve nasilja, ki so sinoči prišle na koncert, zbrale dosti moči in pele zraven kljub zlorabam.

»Težko je biti zlorabljen in peti. S tem se borim tudi sama že šest let,« pravi Severina. Severina ob tem dodaja, da bi bilo treba ozaveščati svet ne samo o fizičnem, temveč tudi čustvenem in psihičnem nasilju.

https://www.instagram.com/p/Bywy_mEhJxd/

»To je Edina Dedić, mama, ki je skupaj z otroki doživela pekel fizičnega nasilja. Svojo zgodbo sama prenaša naprej in o njej si več lahko preberete v medijih. Je levinja, ki še naprej verjame v pravico in se bori. To so ženske, ki so med nami: Vlatka S. (21): ugrabil in pretepel jo je nekdanji soprog (Zagreb, 2018). Marinka M. (37): mož jo je pred tremi otroki surovo pretepel (Medžimurje, 2015). Lucija N. (52): pretepel jo je mož in je vso noč ležala v mlaki krvi (Šibenik 2014). Iva Ž. (22): pred otrokom jo je mož napadel z nožem (Šibenik 2009),« pa je pevka napisala na Instagramu in se poklonila žrtvam.

NaDlani.si; Foto: youtube