• C Novo mesto
  • 19:21
  • Sob, 10.04.2021

Umrl Đorđe Balašević, imel je korono

V 68. letu starosti je danes umrl znani kantavtor in glasbenik Đorđe Balašević, poročajo srbski mediji. Pred tremi dnevi so ga sprejeli na infekcijsko kliniko v Beogradu, kjer se je zdravil zaradi pljučnice, kasneje pa se mu je zdravstveno stanje poslabšalo in je umrl.

Imel je podobne simptome, kot jih povzroča koronavirus, zdravnika pa ni obiskal, dokler se niso poslabšali. Nato so ugotovili, da ima vnetje obeh pljuč in je bila potrebna hospitalizacija, napotili so ga v bolnišnico. Nedavno je vir blizu Balaševića za srbske medije povedal, da se je kantavtor po zajtrku po telefonu pogovarjal z družino, nato pa se je pogovarjal z zdravniki, s katerimi se je pošalil. Bil je razpoložen, ni se pritoževal nad težavami.

Legendarni ‘panonski mornar’

Balašević se je rodil 11. maja 1953 v Novem Sadu. Kot piše 24sata je legendarni kantavtor kariero začel pred skoraj štirimi desetletji v srednješolski zasedbi Žetva’ s katero je posnel svoj prvi singel U razdeljak te ljubim. Izdal je skupaj 12 albumov. Nastopil je v nekaj televizijskih serijah, za katere je tudi napisal glasbo. Legendarni ‘panonski mornar’, ki je bil na glasbeni sceni prisoten več kot 40 let, je bil priljubljen tudi v Sloveniji.

Poročen več kot 30 let

Ljubezen njegovega življenja je bila Olivera Savić, zdaj Balašević. Poročena sta bila več kot 30 let in imela tri otroke. Od leta 2013 je njihova družina bogatejša za še dva člana, ko je hči Jelena rodila deklice.

Jednostavno cu da zasutim. Neka ti je laka crna zemlja.🙏🏻

Objavil/a Halid Bešlić dne Petek, 19. februar 2021

 

NaDlani.si; Foto: youtube