• C Novo mesto
  • 03:34
  • Pon, 23.05.2022

Umrl je Meat Loaf, njegov album pa je eden najbolje prodajanih v zgodovini glasbe

»Zlomljeno nam je srce, ker vas moramo obvestiti, da je Meat Loaf umrl. Do zadnjega trenutka so ga spremljali žena Deborah, hčerki Pearl in Amanda ter tesni prijatelji.«

Ameriški pevec Michael Lee Aday, javnosti znan kot Meat Loaf, je umrl v starosti 74 let, so danes objavili na njegovi uradni Facebook strani. Meta Loaf je znan po glasbeni trilogiji Bat Out of Hell — Bat Out of Hell, Bat Out of Hell II: Back into Hell in Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose, ki jo je prodal v več kot 65 milijonov albumov po vsem svetu. Več kot štiri desetletja po izidu se prvi album na tem seznamu še vedno proda v približno 200.000 izvodih na leto, zaradi česar je eden najbolje prodajanih albumov v zgodovini. Pevca si bodo mnogi zapomnili tudi po uspešnicah I’d Do Anything for Love in Two Out of Three Ain’t Bad.

Zapis v slovo

»Zlomljeno nam je srce, ker vas moramo obvestiti, da je Meat Loaf umrl. Do zadnjega trenutka so ga spremljali žena Deborah, hčerki Pearl in Amanda ter tesni prijatelji,« so zapisali v izjavi na njegovi uradni Facebook strani. »Vemo, koliko je pomenil mnogim od vas, in resnično cenimo vso ljubezen in podporo, ko preživljamo ta čas žalosti zaradi izgube tako navdihujočega umetnika in čudovitega človeka. Hvala, ker razumete našo potrebo po zasebnosti v tem trenutku. Od njegovega srca do vaših duš … nikoli ne nehajte ‘rockati’!« je še zapisano v nadaljevanju objave.

Usoden koronavirus?

Zaigral je tudi v več kot 65 filmih, med drugim je igral Eddieja v filmu The Rocky Horror Picture Show v režiji Jima Sharmana in Boba Paulsona v Klubu golih pesti režiserja Davida Fincherja. Leta 2016 se je glasbenik zgrudil med koncertom v kanadskem Edmontonu. Pred tem je zaradi zdravstvenih težav že odpovedal nekaj koncertov. Glasbenik se je sicer na odru zgrudil že pred tem – leta 2003 med koncertom v Londonu in leta 2011 v Pittsburghu.

Kor so kasneje sporočili mediji, je bil za pevca usoden koronavirus. Portal Vip ob tem piše, da zvezdnik ni priznaval obstoja tega virusa, TMZ pa, da je v Avstraliji protestiral proti obveznemu cepljenju.

N. D.; Foto: youtube