• -1.72C Novo mesto
  • 02:30
  • Pet, 03.04.2020

Umrl je priljubljeni slovenski igralec, najbolj znan po seriji TV Dober dan

V 55. letu starosti je umrl igralec Peter Musevski, so potrdili v Prešernovem gledališču Kranj, kjer je bil od leta 2003 član ansambla. Uveljavil se je kot izrazito karakterni igralec, velja tudi za enega najbolj cenjenih slovenskih filmskih igralcev. Zaigral je tudi v filmu Kruh in mleko, ki je prejel zlatega leva prihodnosti v Benetkah.

Musevski, rojen leta 1965 v Ljubljani, je diplomiral iz dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Od leta 1995 do leta 2003, ko je dobil angažma v kranjskem gledališču, je bil zaposlen v Primorskem dramskem gledališču, kjer se je uveljavil kot izrazito karakterni igralec. Kot so zapisali v kranjskem gledališču, je nase opozori predvsem z realistično igro in z minimalističnimi izraznimi sredstvi.

Zbogom, dragi Pero.PETER MUSEVSKI 1965 – 2020

Objavil/a Damjan Kozole dne Sreda, 18. marec 2020

»Je eden od najbolj cenjenih in nagrajevanih slovenskih filmskih igralcev,« piše v njegovem opisu na spletni strani gledališča. Zaigral je v številnih filmih, med drugim v filmih Damjana Kozoleta Rezervni deli in Delo osvobaja, nazadnje pa letos v koprodukcijskem filmu Vinka Möderndorferja Zastoj. Leta 2001 je v prvem celovečercu Jana Cvitkoviča Kruh in mleko, ki je bil med drugim slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja, v Benetkah pa je prejel zlatega leva prihodnosti, upodobil protagonista filma Ivana. Spomnili se ga boste tudi po serihi TV Dober dan. Za umetniške presežke v vlogah zadnjih let je prejel nagrado Prešernovega sklada za leto 2009.