• C Novo mesto
  • 07:15
  • Čet, 09.12.2021

Umrl je priljubljeni slovenski vremenar, znan po legendarnem stavku

Znana je njegova legendarna: V Babnem Polju nas zebe, ko je minus 33.

»Kolegi smo izgubili toplega, prijetnega sogovornika. Živali njihovega velika zaščitnika. Vremenar, s svojo legendarno: V Babnem Polju nas zebe, ko je -Kolegi smo izgubili toplega, prijetnega sogovornika. Živali njihovega velika zaščitnika. Vremenar, s svojo legendarno: V Babnem Polju nas zebe, ko je -33.! Dušan Ule, hvala ti za vse prijetne klepete.« je zaslediti zapis na twitterju, ki ga je objavil Dušan Kočevar.

Kot ob tem pišejo Slovenske novice je vremenar Ule preminil po dolgi bolezni. Bi je priljubljeni opazovalec vremena na Babnem Polju, med domačini znan tudi kot ljubitelj narave in živali. Med drugim je ustanovil  bolnišnico za živali iz naravnega okolja, kar je ena glavnih znamenitosti Babnega Polja. Na facebooku je konec avgusta sporočil, da je v bolnišnici, a da se bo boril do konca, saj se še želi igrati s svojima vnukinjama. »Klara, Karin, boril se bom zaradi vaju, da se bom še malo poigra. Lepe pozdrave, srčke moje,« se je glasil njegov zadnji zapis.

Že leto dni od smrti Andreja Pečenka

Ob tej žalostni novici gre spomniti, da je lani maja umrl meteorolog Andrej Pečenko, javnosti poznan predvsem po svojem več kot 30-letnem pojavljanju v medijih, ki je bil tudi eden ključnih sodelavcev meteorološke prognoze pri Arsu. Eno od strokovnih področij, ki ga je še posebej pritegnilo, je bilo napovedovanje nevarnosti požarov v naravi. Prav tako je z bogatim meteorološkim znanjem in izkušnjami prispeval k boljšemu poznavanju povezav med onesnaženostjo zraka in vremenom v Sloveniji,  »S svojim delom in osebnostjo nam bo ostal v trajnem spominu,« so  zapisali njegovi sodelavci.

N. D.; Foto: arhiv