• C Novo mesto
  • 06:01
  • Tor, 18.05.2021

Umrla je legendarna igralka Mira Furlan

Umrla je igralka Mira Furlan v starosti 65 let. Umrla naj bi v sredo, 20. januarja, žalostna novica pa je bila objavljena tudi na njenem Twitter profilu. Umrla je za posledicami virusa Zahodnega Nila, je danes na spletu poročal Večernji list. Hrvaški medij se sklicuje na vire blizu igralkine družine, ki so potrdili, da se je igralka nekaj mesecev po okužbi borila za življenje.

Bogata filmska kariera

Mira Furlan se je rodila 7. septembra 1955 v Zagrebu, kjer je leta 1978 diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti. Istega leta je postala članica Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu, kjer je odigrala več opaznih vlog, za katere je bila nagrajena. Nastopala je tudi na televiziji; prvič se pojavi leta 1982 v filmu Kiklop Antuna Vrdoljaka, kmalu pa je po poročanju Hrvaške enciklopedije postala ena vodilnih hrvaških igralk. Pomembne vloge je igrala v filmih V raljah življenja (R. Grlić, 1984), Oče na službeni poti (E. Kusturica, 1985), Potrebuje tri do sreče (R. Grlić, 1985) ter v televizijskih dramah in nadaljevankah. Od konca osemdesetih let je večinoma delal v Beogradu, leta 1991 pa je odšel v ZDA. Po odhodu v ZDA je Furlan nadaljeval z igranjem. Med drugim je igrala v svetovno znani televizijski seriji Babylon 5 in Lost.

Poklon

Avtor serije Babylon 5 J. Michael Straczynski se je poklonil umrli igralki. V daljšem prispevku je zapisal, da ve, da se njeno zdravje poslabšuje. »Upali smo, da se bo njeno stanje izboljšalo,« je zapisal v slovo.

NaDlani.si; Foto: Twitter