• C Novo mesto
  • 03:24
  • Pet, 02.06.2023

Vanessa Bryant dosegla pomembno zmago na sodišču: ”Ne želim, da se to še kdaj ponovi”

Vdova košarkarske legende Kobeja Bryanta, ki je pred tremi leti tragično preminil v helikopterski nesreči, je po veliki borbi vendarle dosegla želeno. Vanessa Bryant se je po boleči in nepričakovani izgubi moža in hčerke januarja 2020 morala srečevati še z izjemno neprimernimi objavami raznih medijev, čigar objave ji niso pustile niti dihati.

Tri leta kasneje je Vanessa vendarle dosegla pomembno zmago na sodišču. Kmalu po nesreči, v kateri je zraven njenega moža in hčerke Gianne življenje izgubilo še 7 drugih oseb, so se namreč v javnosti pojavile fotografije s kraja nesreče, ki so še bolj poglobile žalost ne samo Bryantove žalujoče vdove, ampak tudi vseh njegovih oboževalcev.

Zdi se, da Vanessa lahko končno vsaj malo zadiha. Sodnik je namreč dosodil, da bo zvezdnikovi vdovi zaradi vdora v zasebnost in malomarnosti policistov in gasilcev, ki so prvi prispeli na kraj nesreče, izplačanih 27 milijonov evrov odškodnine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant)

Lanskega avgusta je svet šokirala in še dodatno užalostila s svojim pričanjem: ”Kot mama se trudiš narediti vse, da bi zaščitil svoje otroke. Nikoli več ne želim videti teh fotografij. Doma imam tri majhne punčke!” je dejala vidno razburjena in zlomljena. Povedala je tudi, da živi v stalnem strahu, da bi odprla družbena omrežja in na njih ponovno zagledala omenjene fotografije.

Zvezdnikova vdova in mama njegovih štirih hčerk bo tako dobila odškodnino v višini 27 milijonov evrov, kar znaša nekaj manj kot 29 milijonov ameriških dolarjev. Dosežena poravnava vključuje terjatve Vanesse Bryant in morebitne prihodnje terjatve njenih in Kobejevih hčerk, 20-letne Natalie, 6-letne Bianke in 3-letne Capri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant)

Dosežena poravnava je odmevna po celem svetu. Kot je dejal Vanessin odvetnik, so to dnevi, ko je pogumna borba gospe Bryant vendarle dosegla željen učinek in rezultat: ”Ona se je borila za svojega moža, za svojo hčerko in za družinske člane in bližnje vseh ostalih preminulih, ki so se podobno kot ona znašli v nezavidljivi situaciji zaradi objave omenjenih spornih fotografij s kraja nesreče. Upamo, da bo ta zmaga preprečila podobne prihodnje neprimerne reakcije vpletenih v takšnih žalostnih situacijah.”

Vanessa je en del odškodnine dosegla že avgusta lani, ko ji je bilo izplačanih prvih 14 milijonov evrov odškodnine. Podobno kot ona, je tudi Cris Chester, ki je v nesreči izgubil ženo in hčerko, vložil tožbo in prejel odškodnino v vrednosti 18,75 milijonov evrov. Čeprav denarna izplačila niso majhna, pa seveda nikakor ne morejo nadomestiti bližnjih, ki so jih svojci izgubili v tragični helikopterski nesreči.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram