• 16.64C Novo mesto
  • 11:14
  • Pet, 29.05.2020

VIDEO: Čakali smo do zadnje ovojnice! Slovenija gre v evrovizijski finale

 Zala Kralj in Gašper Šantl sta Sloveniji s skladbo Sebi pripela vstopnico v sobotni finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije. V finale so se uvrstili še predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina. Naša predstavnika sta resnično ostala zvesta sebi in v Tel Avivu izvedla enak nastop kot na Emi, saj, kot sta dejala, stavita na preprostost in jima največ pomeni, če se s svojim nastopom dotakneta čim več ljudi. V razglednici, ki je napovedala njun nastop, sta zaplesala na country glasbo.

V nasprotju s številnimi drugimi predstavniki se Zala in Gašper nista odločila za petje v angleščini, ampak za izvirno slovensko različico skladbe Sebi. Vstop Slovenije v finale sta voditelja naznanila kot zadnjega v deseterici, kar je med slovenskimi podporniki terjalo precej suspenza.

Prvi evrovizijski polfinale je nocoj z nastopom uvedla lanska zmagovalka Netta, ki je Izraelu zmago pripela z udarno plesno skladbo Toy. Med glasovanjem je gledalce med drugimi zabavala transseksualna pevka Dana International, ki je za Izrael na Evroviziji zmagala leta 1998. Gostitelji večera so bili Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar in Lucy Ayoub, voditelj slovenskega prenosa pa Andrej Hofer.

NaDlani.si; Foto: facebook