• 19.16C Novo mesto
  • 07:22
  • Pon, 19.08.2019

VIDEO: Danes bi Simona Weiss praznovala 55. rojstni dan

LJUBLJANA – Če kdo, potem je bila Simona Weiss (danes bi slavila 55. rojstni dan!) kraljica ljudskih src. S svojim nastopom, karizmo ter petjem je polnila dvorane po Slovenije in postala morda celo prva zvezdnica v Sloveniji po letu 1992. V svoji karieri je posnela okoli 200 skladb. Izdala je 20 albumov v skupni nakladi pol milijona izvodov, podkrepijo vse zapisano na Wikipediji.

Skoraj Miss Juge

Weissova je bila rojena v Slovenj Gradcu, leta 1984 bila prva spremljevalka Miss Jugoslavije! Hitro se zapiše petju in šovbiznisu, vmes spozna može Gorana Šarca, začne se njena strma pot navzgor! Blestela je festivalih, prelomen je bil nastop v Opatiji, slovenska javnost pa je za vedno „kupila“ s hiti: Mati, 5 poljubov, Tisoč želja, Ti si ljubezen, Ena želja, Tu non llores mi querida, Vzela sem si Štajerca.

Prva polnila dvorane

Simona je hotela in zmogla več: leta 1997 napolnil 20 slovenskih športnih dvoran. Prejela je tudi viktorja popularnosti, nagradili so jo tudi z viktorjem za glasbeno ustvarjanje. Od pevske kariere, odrskih luči se je poslovila dvakrat: leta 2004 in leta 2004, tokrat za vedno.

Težka bolezen

Posvetila se je študiju (psihologija), ob koncu pa je izgubila boj z zahrbtno boleznijo (rak), umrla je 19.12. 2015. Za njo še danes žalujeta sinova Simon in Rene.

Mož za poslanca

„Govorila je tudi, da obstajajo tri Simone – mala Simona v okviru primarne družine, nato Simona kot pevka na odru in Simona, ki je živela kot Micka Novakova, kot je sama rekla, odmaknjena od javnosti, za dom, otroka in zase,“ je o Simoni pred letom in pol za Slovenske novice in Suzy razmišljal njen mož Goran, ki pa se prav letos podaja v politiko, saj bo kandidiral za poslanca na listi SD.

D.P.