• 19.38C Novo mesto
  • 07:36
  • Pon, 19.08.2019

VIDEO: Filmski svet žaluje! Poosebljala je hollywoodsko ikono, sedaj je ni več

 V 98. letu starosti je danes umrla ameriška pevka in igralka Doris Day, poročajo tuji mediji. Zaigrala je v več kot 30 filmih, slavo pa je žela predvsem v 50. in 60. letih minulega stoletja v Hollywoodu poleg Caryja Granta in Rocka Hudsona. Med drugim je zaigrala v filmu Alfreda Hitchcocka Mož, ki je preveč vedel.

V svet filma in muzikalov je vstopila v 50-ih letih minulega stoletja. Posnela je vrsto ljubezenskih komedij, med katerimi je posebej znana Šepetanje na blazini (1959). Za vlogo v tem filmu si je igralka prislužila tudi nominacijo za oskarja. Med znanimi filmi, v katerih je nastopila, so tudi Mož, ki je preveč vedel (1956), Pižama za dva (1961) in Ne pošiljaj mi rož (1964).
Žalujejo tudi zvezdniki

Ob njeni smrti je več umetnikov na družbenih omrežjih izrazilo sožalje. Igralec Zvezdnih stez William Shatner je na Twitterju zapisal, da je bila ljubljenka vseh, soigralec George Takei pa je menil, da je poosebljala “hollywoodsko ikono”.

Španski igralec Antonio Banderas se je umetnici zahvalil za njen talent, pisatelj Paulo Coelho pa je njen odhod pospremil z mislijo iz pesmi Secret Love, ki jo je Doris Day odpela v muzikalu Calamity Jane. Igralec Luke Evans je poudaril, da je vedno rad poslušal njen glas in njene čudovite pesmi.