• C Novo mesto
  • 02:03
  • Tor, 18.01.2022

VIDEO: Je šlo pri Miši Molk za prirejen intervju? To se je vedelo že maja 2019

Intervju Miše Molk z igralko Mio Skrbinac buri duhove – voditeljica je namreč med v oddaji Z Mišo na TV Slovenija razkrila, da je njena sogovornica lezbijka. Skrbinčevi je bilo ob tem očitno nelagodno in videti je bilo, da o tem ni želela javno spregovoriti. »Kako svobodno vi živite svoj spol? Tudi vi ste lezbijka, to ni nobena skrivnost, vi to živite, vi ste to outirali,« je Molkova dejala v televizijskem intervjuju. Ob omenjenem vprašanju obmolknila je igralka obmolknila: »Povejte? Sem vas spravila v zadrego?« je nadaljevala Miša. »S čim? S tem, da tega nisem nikoli javno outirala,« je bila jasna Miša. Voditeljica jo je nato vprašala ali gresta naprej v pogovoru, a je igralka rekla, da zdaj ne gresta naprej.

Burni odzivi na družabnih omrežjih

Odzivi so bili več kot besni. »Tak poseg v intimo je povsem nedopusten, neetičen, povsem oseben in sogovornico postavlja v še slabši položaj. Naredila je napako, da se je ujela v past, voditeljico pa je treba odsloviti,« je na facebooku potezo Molkove komentiral nekdanji kulturni novinar Dela Marijan Zlobec. »Miša Molk si je dovolila preveč. S takim vprašanjem presenetiš? Pa celoten pogovor je bil preveč osredotočen na nadlegovanje. Če bi bila jaz Mia Skrbinac, ne bi dovolila objave,« se glasi še ena kritika.

Voditeljica pojasnjuje

Voditeljica je objavila fotografijo z vidno prestrašeno Mio Skrbinac in ob njej zapisala: »Prestrašena in ranjena na več nivojih, a vedno od družbe, v kateri živimo …« Voditeljica je zatrdila, da je Mia točno vedela, o čem bo govora v intervjuju in da sta se pred intervjujem o vsem pogovorili. Še več. Objavila je tudi pomenljiv videoposnetek iz leta 2019. Takrat je povezovalka dogodka, na katerem so govorili o lezbijkah v gledališki umetnosti, javno razkrila, da je Mia istospolno usmerjena. 13. maja 2019 je namreč Mia Skrbinac nastopila kot gostja okrogle mize. V 23. minuti je besedo predala Mii, ki jo je nagovorila z naslednjimi besedami: »Mio smo povabili predvsem zaradi tega, ker je ena od redkih deklariranih lezbijk na gledališki sceni …«

Medtem pa novinar Bojan Požar piše o medijskem nategu …

 

N. D.; Foto: RTV Slovenija