• 18.66C Novo mesto
  • 23:55
  • Pet, 10.07.2020

VIDEO: Provokacija raperja Zlatka na državni proslavi, izzival celo policiste

Državno proslavo na Kongresnem trgu v Ljubljani je sicer spremljala alternativna proslava na Prešernovem trgu, kjer se je po oceni policistov zbralo okoli 3000 protestnikov. Policisti so opravili 17 postopkov ugotavljanja identitete in ugotovili dve kršitvi zakona o varstvu javnega reda in miru, shod pa je potekal mirno, so danes sporočili s policije.

Kot so danes pojasnili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti v sredo na Kongresnem trgu in Prešernovem trgu opravljali naloge za vzdrževanje javnega reda in miru, zagotavljali varnost udeležencev protestnih shodov in udeležencev državne proslave, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah. Glede na znane okoliščine in pridobljene informacije glede protestov je bilo gibanje na delu Trga republike, Kongresnemu trgu in ulicah neposredno ob Kongresnem trgu omejeno z varovalnimi ograjami, so pojasnili. »Ker so se na trgu zbrali pripadniki različnih skupin, med njimi pa je bilo tudi več zamaskiranih, so policisti fizično zagotavljali ločevanje med obema skupinama, saj so pred tem zaznali informacije, da bi lahko med skupinama prišlo do fizičnega obračunavanja,« so pojasnili. Nekaj pred 20. uro so se nato odpravili proti Slovenski cesti ter skozi središče mesta odšli na Erjavčevo ulico, nato pa do Trga francoske revolucije, kjer so se nato razšli, so pot shoda opisali na policiji.

Na kaj smo državljani lahko ponosni če vam ne dovolimo za odgovor: Naravo, Športnike, Samostojne podjetnike in na zadnje kulturo ???Z odličnim spoštovanjem Julijan Mak Zlatko VSESLOVENSKA VSTAJA NARODA Podpora in Poklon Pogumnim Piščalka

Objavil/a Zlatan Čordić dne Sreda, 24. junij 2020

Objavil/a Zlatan Čordić dne Sreda, 24. junij 2020

Je pa sinočnjo osrednjo državno proslavo ob dnevu državnosti v Ljubljani  zaznamovala tudi poteza raperja Zlatana Čordića Zlatka. Ta je namreč z megafonom poskušal prekiniti državno proslavo in predsedniku republike Borutu Pahorju postaviti vprašanje, na kaj smo državljani lahko ponosni, če nam vzamejo naravo, športnike, samostojne podjetnike in kulturo. Svoj nastop je Zlatko opisal kot umetniško uprizarjanje!