• C Novo mesto
  • 10:40
  • Sre, 29.11.2023

VIDEO: To je pesem, o kateri se največ govori po EMI 2022! Ste videli, kaj sta počela

qlandia krško

Kot smo že poročali bo Slovenijo na 66. Evroviziji, ki bo maja v italijanskem Torinu, zastopala skupina mladih Celjanov LPS s pesmijo Disko. Novico so sprejeli z vzklikom: “Nenormalno!. Nastopili bodo 10. maja v prvi polovici prvega predizbora.

Evrovizijska priredba, ki je navdušila

Prireditev sta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, ki sta med pesmimi postregla z nekaj zanimivosti iz sveta Italije. Med drugim je Cvjetićanin povedal, da so prvi klavir izdelali v Italiji in da po statistiki vsakič, ko nek Italijan omeni besedo espresso, nek drug pade z vespe. Poskušala sta tudi povezati imena nastopajočih z italijanskimi besedami. Tako sta denimo povedala, da beseda amaro v italijanščini pomeni zeliščni liker, tandemu BQL pa sta predlagala, da se za morebiten nastop v Italiji preimenuje.

Ob tem je voditelj, sicer pevec skupine Joker Out, skupaj z Majo Keuc zapel priredbo zmagovalcev Evrovizije Maneskin. Navdušila sta tako gledalce kot nastopajoče na Emi. Uporabniki Twitterja, so med drugim zapisali, da so poslušali z odprtimi usti. V trenutku, ko se je pesem pojavila na spletni platformi YouTube, so se pod njo usule pohvale in mnogi se strinjamo, da je bila ta točka zagotovo vrhunec letošnjega izbora in se bo o njej govorilo še kar nekaj časa. »To pa ja-vrhunsko-hudooooooooooooooo«; »Vrhunska sta bila, nastop, ki te pusti odprtih ust. Čestitke. Pokazala sta energičnost, dober glas in stas, izpiljeno koreografijo …«; »Odličen nastop,da glasovnih sposobnosti niti ne omenjam. Super in moj poklon.,« se glasijo komentarji.

Gremo v Italijo …

Letošnja Evrovizija bo potekala maja v Italiji po zaslugi rock skupine Maneskin, ki je lani v Rotterdamu zmagala s pesmijo Zitti e buoni.

N. D.; Foto: youtube