• C Novo mesto
  • 09:07
  • Ned, 26.06.2022

VIDEO: Uf, vroči prizori! To je počela španska predstavnica med razglasitvijo zmagovalca

Španska predstavnica Chanel Terrero je pritegnila pozornost na sinočnjem tekmovanju za pesem Evrovizije. Med razglasitvijo zmagovalca je Chanel dekle poljubila v usta in ves čas jokala. Video se je kmalu razširil po družbenih omrežjih. »Španija je že zmagala,« je zapisano v enem od komentarjev na Twitterju. Chanel je na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije končala na tretjem mestu. Z dinamičnim nastopom je požela simpatije občinstva in žirije.

Srbkinja si je umivala roke

Poleg omenjene pevke je veliko pozornosti požela tudi Srbija, ki se je v finale uvrstila kot edina država iz nekdanje Jugoslavije. Srbska predstavnica Ana Đurić z umetniškim imenom Konstrakta je na predizboru prejela ovacije publike, na YouTubu pa je imel njen nastop v prvih 12 urah več kot 920.000 ogledov. Pesem z naslovom In Corpore Sano se začne z verzom o zdravih laseh Meghan Markle, Konstrakta pa med nastopom sedi na stolu in si, obkrožena z moškimi plesalci, ves čas umiva roke.

Letos je Evrovizija potekala v dvorani v torinski dvorani PalaOlimpico, kjer je prireditev v živo spremljalo 15.000 ljudi. Slogan letošnje Evrovizije je bil The Sound of Beauty – Zvok lepote.

Zmaga v Ukrajino, vojna pa se nadaljuje

Na finalu 66. tekmovanja za pesem Evrovizije v Torinu je slavila Ukrajina, zmagala je skupina Kaluš Orkestra s pesmijo Stefanija. Ukrajini je zmago priborila z 439 glasovi občinstva, nacionalne žirije pa so največ točk namenile Veliki Britaniji. Veselje ob zmagi je izrazil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, namestnik generalnega sekretarja zveze Nato Mircea Geoana pa je ob prihodu na neformalno zasedanje zunanjih ministrov Nata dejal, da uspeh Ukrajine dokazuje visoko raven podpore tej državi med evropsko javnostjo.

Ukrajinski viri trdijo, da so ruske sile na oblegano jeklarno Azovstal v mestu Mariupolj na jugu države odvrgle fosforjeve bombe. Po navedbah svetovalca župana Mariupolja naj bi šlo za odziv Rusije na zmago Ukrajine na tekmovanju za pesem Evrovizije. Ruska vojska naj bi zjutraj zadela tudi več vojaških ciljev v regiji Lviv na zahodu Ukrajine, v bližini meje s Poljsko.

N. D.; Foto: youtube

odpravi dioptrijo