• C Novo mesto
  • 11:26
  • Pet, 23.02.2024

Voditelj Jani Muhič izginil, nekateri tega sploh niso opazili

Priljubljeni slovenski televizijski voditelj Jani Muhič, ki prihaja iz Dolenjske, je bil z malih ekranov odstoten kar dva meseca. Ob vrnitvi je prišel do zanimive ugotovitve, da nekateri sploh niso vedeli, da ga ni bilo. »Jaz sem nazaj. Sem pa ugotovil, da nekateri še ugotovili niso, da sem manjkal,« je kameri dejal ob smehu. V posnetku sicer ni razkril, kaj se je z njim dogajalo.

Ekipa mu je pripravila lepo dobrodošlico, poleg posnetka, ki so ga dodali na družbeno omrežje, pa so zapisali: »Kaj, da nismo opazili, da ga ni bilo?! To pa res ni res – močno smo ga pogrešali, kot mnogi gledalke in gledalci, ki ste ves ta čas spraševali, kod hodi. Od danes bo @jani.muhic spet v vaši televizijski škatli, ko boste ob 16., 17.30 ali ob 19. uri prižgali sprejemnik, da bi pogledali katero od oddaj @24ur – čil in zdrav, prijazen in nasmejan, prav tak kot je bil, ko nas je za nekaj časa pustil same v redakciji. Srečno pot dalje, Jani.«

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 24UR (@24ur)

Kdo je Jani Muhič?

Jani Muhič prihaja iz Novega mesta in je slovenski novinar, televizijski voditelj, nekoč pa je bil ljubiteljski igralec. Kot navaja wikipedia je v  medijski svet  vstopil leta 1992 na regionalni radijski postaji Studio D Novo mesto, sodeloval je tudi pri pripravi nekaj oddaj na lokalni televiziji Vaš kanal v Novem mestu. Bil je amaterski igralec v Gledališču Prečna, sodeloval v petih nizko proračunskih dolenjskih komedijah, kjer je igral skupaj z Francijem Kekom: Klinika, Spomini mame Manke, Milice, Milice 2 in Na svoji Vesni.

 Na POP TV dela od leta 2001. Najprej je pripravljal radijske novice 24UR, med letoma 2003 in 2007 je deloval kot televizijski novinar, njegovo področje pa so bile predvsem kriminalne zgodbe, korupcijske afere, policija, vojska in mednarodne misije … Leta 2007 je bil prvi ustvarjalec novo uvedene večerne informativne oddaje 24UR zvečer. Bil je prvi voditelj večernih poročil, z malo številčno ekipo so v dobrem letu dni dosegli najvišjo gledanost večernih informativnih oddaj v Sloveniji. 15. novembra 2012 pa je začel s Petro Kerčmar voditi osrednjo informativno oddajo televizije 24UR.

 Med drugim je tudi član dobrodelnega Lions kluba Novo mesto, kjer je gonilna sila humanitarnega projekta Donirana hrana, s katerim v Novem mestu vsak večer po trgovskih centrih poberejo popolnoma neoporečno hrano, ki bi zaradi predpisov morala stran, in jo naslednje jutro razdelijo pomoči potrebnim.

N. D.; Foto: POP TV