• C Novo mesto
  • 06:50
  • Tor, 18.05.2021

Žalostna novica za vse, ki ste gledali Kekca

Svojci so sporočili, da je umrl Martin Lumbar, mož, ki je glas posodil Velimirju Gjurinu v Kekčevi pesmi. Takrat je bil star osem let, pišejo slovenski mediji. Besedilo naslovne pesmi Kekčeva pesem je napisal Kajetan Kovič.

»Ati, lepo potovanje ti želim, se vidimo v naslednjem življenju,« je na družbenem omrežju Facebook sporočila hči slovenskega kantavtorja Martina Lumbarja, ki se je z glasbo sukvarjal vse od otroštva.

Ati lepo potovanje ti želim, se vidimo v naslednjem življenju ♥️ R.I.P.

Objavil/a Satja Lumbar dne Sobota, 07. november 2020

Glasba v njem zapisana od otroštva

Martin Lumbar se je z glasbo ukvarjal že od otroštva in je bil kot svobodni umetnik aktiven glasbenik. Bil je prvi solist radijskega otroškega in mladinskega zbora. Skozi življenje je spoznaval različno glasbo, od rock’n’rolla do indijske klasične glasbe in sodeloval v različnih glasbenih projektih. Kot pedagog je glasbo predstavil širokemu krogu slovenske mladine, piše v najavi njegovega koncerta v Etnoklubu Zlati zob iz leta 2012.

Zanimivost, kot instrumentalist je prispeval k novemu zvoku Laibachov pri njihovemu albumu Let It Be (1988). V skladbi Across the Universe je pel v duetu z Anjo Rupel, kot koproducent in častni gost je sodeloval pri projektu Videosexa Ljubi in sovraži (1992). Udejstvoval se je tudi pri projektih pop izvajalcev, kot so Alka Vuica, Let 3 in Magnifico.

Desetletja je tudi proučeval in študiral indijsko klasično glasbo.

NaDlani.si; Foto: youtube