• C Novo mesto
  • 20:04
  • Sob, 04.12.2021

Zlatko ves besen: Kdo je izdal nalog, da mi zaprejo račun?

»Najprej so prišli po moj status, potem po mojo #svobodo, zdaj pa še po moj bančni račun! Kot sem vam obljubil, prilagam dopis, ki sem ga prejel s strani NKBM. Seveda mi niso sporočili nobenega tehtnega razloga za njihovo odločitev. Zato sklepam, da gre za politično motivirano odločitev. Gre za tako sramotno dejanje, da se nihče ni upal niti podpisati pod obvestilo. « je ves ogorčen novico o tem, da mu je banka zaprla račun, na družabnih omrežjih sporočil slovenski raper in vidni protivladni protestnik Zlatan Čordić Zlatko.

Ob tem pravi, da ne razume, kdo je dal navodilo, da mu ‘nagajajo’ tudi pri izbrani banki: »Kdo je izdal nalog, da mi zaprejo račun? Razumem, da sem jaz politična tarča, ne razumem pa, kaj je naredila moja soproga, da je prejela isti dokument o zaprtju njenega računa? So to isti, ki so odgovorni, da sem bil protipravno več kot 48ur brez prostosti? Naj dodam še to.. Po prejemu obvestila sem poklical na info telefon, kjer so mi zagotovili, da je z mojim in ženinim računom vse v redu in da ne vejo zakaj bi nama zaprli računa. Naj se čimprej oglasiva na poslovalnici, da ustavijo postopek. To sva tudi storila, no naslednji dan naju je zaposlena na NKBM poklicala po telefonu in sporočila, da nama bojo vseeno zaprli računa. Razloga jim zakonsko ni potrebno navesti.«

A kot poroča Nova24 so Čordiću, ki je sicer že tedne eden glavnih obrazov na sredinih protivladnih (in proti pogoju PCT) protestih, v banki pojasnili, da je razlog za takšno potezo v njegovem nedovoljenem snemanju znotraj poslovalnice in neupoštevanja pogoja PCT ter tudi zavračanja nošenja zaščitne maske. Pri obisku poslovalnice naj bi tudi napadal zaposlene, ki so od njega zahtevali spoštovanje pravil. Reper sicer v takšni potezi mariborske banke vidi zaroto največje vladne stranke SDS.

Tudi v pripor

Sicer pa je Zlatko zadnje čase poznan po incidentih. Pred nedavnim je namreč posnel dogajanje, ko je s svojo mamo obiskal poslovalnico banke NLB. Poslovalnico sta obiskala brez zaščitnih mask.  Zlatko je ob posnetku zapisal: »Hišni red ne more biti nad zakonom, ker drugače bi se še vedno lahko kadilo v lokalih.«

Sicer pa je bila v začetku oktobra na sredinih protestih pod okriljem gibanja Resni.ca Zlatanu Čordiću – Zlatku odvzeta ssvoboda. Policisti so ga prijeli zaradi ogrožanja javnega reda in povzročanja prometne nevarnosti. Policija je zato, da so ga lahko odpeljali, uporabila tudi vodni top.  Preiskovalna sodnica je kasneje odločila, da ni razloga za pripor. »Preiskovalna sodnica pripora ni odredila in o predlogu tožilstva bo skladno z določbami čl. 202 ZKP odločal senat Okrožnega sodišča v Ljubljani,« so takrat sporočili iz Okrožnega sodišča v Ljubljani.

N. D.; Foto: youtube