• C Novo mesto
  • 17:21
  • Pon, 25.09.2023

Znana igralka iskreno o najtežjih trenutkih: ”Tehtala sem samo še 38 kilogramov”

Priljubljena mehiška pevka in igralka Anahí, ki jo Slovenci najbolje poznamo iz mladinske nadaljevanke Rebelde, je že 38 let na svetovni javni sceni. V vseh teh letih pa vse do zdaj še nikoli ni dala intervjuja, v katerem bi izpostavila svoje najtežje trenutke v življenju, v katerih se je znašla in kako je našla pot naprej.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anahi (@anahi)

V nedavnem intervjuju s Joaquínom López-Dórigo pa je sama priznala, da še nikoli ni dala tako osebnega in iskrenega intervjuja. ”Zame je to osvobojujoče, še nikoli se nisem z nikomer tako blizu pogovarjala, kot to počnem danes. To sem jaz in to je moja zgodba. Mislim, da je tudi vredno, da je moje srce končno osvobojeno,« je komentirala začetek prisrčnega pogovora, v katerem je pokazala svojo najbolj ranljivo stran.

Članica skupine RBD je pripovedovala o svojem življenju, od debija na televiziji pri vsega dveh letih, in se prvič dotaknila teme ločitve svojih staršev, ko je bila stara 6 let. Priznala je, kako je trpela ustrahovanje v šoli, ker je bila znana v razredu. Čeprav se je skozi življenje srečevala z različnimi osebnimi izzivi, je bila najbolj pretresljiva epizoda tista, ki prikazuje soočenje z bulimijo in anoreksijo, ki sta jo pripeljali na rob smrti.

V upanju, da bo njeno pričevanje lahko koristilo komu, ki tako kot ona preživlja podobno situacijo, se je pevka odločila prvič javno spregovoriti o najbolj občutljivih trenutkih svoje bolezni. Anahí, ki se je tako rekoč naučila govoriti na televizijskih forumih, je razkrila, da je ravno komentar enega producenta, ki jo je poklical za glavno vlogo v eni priredbi, sprožil njene motnje hranjenja: “Bila sem v težkih letih in v okolju, ki je lahko zelo kruto.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anahi (@anahi)

”Poklicali so me v pisarno, kjer so mi povedali, da bodo snemali telenovelo, in da bi bilo neverjetno, če bi bila jaz protagonistka. Naslednje besede pa so bile – toda Anahí, protagonistke so suhe, protagonistke so zelo lepe, ti si debeluška in moraš trdo delati na sebi, da bi uspela,” se je spominjala igralka, ki je raje zase zadržala ime producenta, saj je, kot priznava, človek, ki ga kljub vsemu ceni: ”Rada ga imam, ni slab človek. Pojma ni imel, kako so takrat njegove besede zaznamovale moje življenje,” se je spominjala.

Tam se začne največja nočna mora njenega življenja. Bila so leta trpljenja za anoreksijo in bulimijo, ki sta jo skoraj ubili. Od tistega trenutka se je spremenilo bistvo njenega življenja, začela je verjeti, da nikoli ne bo dovolj dobra: ”Tehtala sem 38 kilogramov, bila sem zelo slabotna (…) Pet, šest dni sem lahko preživela, ne da bi pojedla niti grižljaj, včasih sem jedla led, da bi prevarala svoj želodec. Prosim, nikar ne počnite tega, raje si poiščite strokovno pomoč,” je dejala vidno vznemirjena pevka.

Za Anahí je bilo zelo težko iti skozi ves ta proces pred očmi javnosti, saj se je poleg soočanja z boleznijo morala soočati še s krutimi komentarji in norčevanjem vseh, ki jih je na poti srečala. Kot je dejala, ji je šele njena družina dokončno pomagala, da je vendarle prilezla na zeleno vejo.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram