• C Novo mesto
  • 02:50
  • Ned, 21.04.2024

Znani slovenski TV voditelj priznal: leto in pol na psihiatriji zaradi alkohola!

Andrej Hofer ni le uspešna televizijska osebnost, ampak tudi znan radijski glas, ki bogati slovensko medijsko krajino.

NOVA GORICA – „Na svetu nisem zato, da bi komu govoril, kakšen mora biti. Ali da bi drugi govorili meni. Ti poskrbi zase, jaz bom pa zase. Napeljal si na Idrijo, na psihiatrično bolnišnico. Leto in pol srečanj z ljudmi, ki so imeli zelo podobne stiske in zdravstvene težave. To je bolezen. Tam (v bolnišnici, op. p.) se da pomagati. Če imate težavo, to ni nobena sramota. Jaz sem jo imel in sem šel po pomoč,“ je televizijski voditelj, danes 51-letni Andrej Hofer, na gostovanju pri Radiu Robin priznal, da je imel resne težave z alkoholom.

Kdo je Andrej Hofer?

Andrej Hofer je slovenski novinar, televizijski voditelj in urednik. Rojen je bil 7. novembra 1972 v Slovenj Gradcu.  Andrej je osnovno šolo obiskoval Osnovno šolo Bratov Letonja v Šmartnem ob Paki. Kasneje se je vpisal na Gimnazijo Celje – Center. Po diplomi je nadaljeval študij angleške in nemške književnosti na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru1.

Andrej je bil v svoji televizijski karieri voditelj ali ustvarjalec več slovenskih oddaj, med drugim Dobro jutro, Dobra ura in Slovenski pozdrav. Od leta 2008 je komentator Pesmi Evrovizije12.

Andrej je poleg televizije ustvarjal prispevke tudi na radiu. Delal je na Radiu Velenje in Radiu Maribor, občasno pa sodeluje z Radiem Slovenija, kjer vodi nočni program na Prvi1.

Nagrade:
2007: Prejel priznanje Ane Mlakar kot obetavna napovedovalka (del nagrade Kristalni mikrofon).
1985: Prvo nagrado strokovne komisije za izvedbo pesmi Jaz sem lev na Festivalu otroške popevke Zlati srček1.

Andrej Hofer ni le uspešna televizijska osebnost, ampak tudi znan radijski glas, ki bogati slovensko medijsko krajino.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona YT