• 13.53C Novo mesto
  • 02:59
  • Ned, 07.06.2020

Znano, kdo bo Slovenijo zastopal na izboru Pesem Evrovizije 2021

 Na TV Slovenija, kjer so nocoj predstavili vseh 25 slovenskih evrovizijskih skladb, je voditelj Nejc Šmit napovedal, da se bo letošnja predstavnica Ana Soklič predstavila na Evroviziji 2021, vendar z drugo pesmijo. Sicer se je po izboru glasov 30.000 ljudi na prvo mesto slovenskih pesmi za Evrovizijo uvrstila skladba Maje Keuc No One.

Kot druga najboljša slovenska evrovizijska skladba se je Slovencem v srce zapisala pesem Sester Samo ljubezen, kot tretja pa Maraaya – Here for You. V prvi peterici so še Nuša Derenda z nastopom iz leta 2001 in pesmijo Energy ter tandem zalagasper s pesmijo Sebi. Zala Kralj Kralj in Gašper Šantl sta bila tudi nocojšnja gosta. Tokrat sta zapela pesem Valovi.

Na šesto mesto se je uvrstila Lea Sirk s skladbo Hvala, ne, na sedmo Eva Boto s pesmijo Verjamen, na osmo Tinkara Kovač s skladbo Round and round, na deveto mesto Darja Švajger s Prisluhni mi, na deseto Alenka Gotar s pesmijo Cvet z juga. Enajsto mesto je zasedel Omar Naber s pesmijo Stop, 12. Tanja Ribič s pesmijo Zbudi se, na 13. se je uvrstila Rebeka Dremelj s skladbo Vrag naj vzame, na 14. 1X Band s skladbo Tih deževen dan, na 15. pa ManuElla s skladbo Blue and red.

Na zadnjih mestih sta se znašla duo Platin s pesmijo Stay for ever ter Ansambel Roka Žlindre in Kalamari s pesmijo Narodnozabavni rock.