• C Novo mesto
  • 20:17
  • Sob, 04.12.2021

Zvezdana Mlakar objavila srce parajočo fotografijo in zapisala: Moja mama, …

Gledališka in filmska igralka ter televizijska voditeljica Zvezdana Mlakar se je na družbenem omrežju Instagram razpisala o nečem, kar jo je mučilo že dolgo časa. In sicer  o težki situacij, v kateri so se znašli starostniki, med njimi tudi njena mama Reska. »Že dolgo mi to leži na duši! Res smo ‘auzglajzali’, skrenili s tirnic, iztirili! Človek, ki je celo življenje pošteno in vestno delal, ne potrebuje nobenih popustov, nobenih stigem, da je ubog, da mu je treba nekaj pokloniti! Zaslužil si je pokojnino, s katero lahko vsaj dostojno živi in preživi,« je svoj srce parajoč zapis na Instagramu začela priljubljena igralka in TV voditeljica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Starost je sveta, spoštovati jo moramo

»Moja mama, ki je celo življenje garala kot konj, danes od pokojnine komaj živi! Starost je sveta, spoštovati jo moramo, kot vse, kar je vredno, lepo, starost so naše korenine in znanje, ki ga potrebujemo, da gremo naprej! Zato si starost zasluži, da ji rečemo hvala in, da poskrbimo, da ni potisnjena na rob življenja. Najhuje od vsega pa so oprani možgani penzionistov, kot hlapci se zahvaljujejo za za zastonj vožnje po avtobusih, za drobtinice, ki jim jih nameni kakšna stranka v obliki skrbi za njih! Meni je mama rekla, da je mogoče korona dobra, ker itak napada stare, ki so nam odveč. Boli me, ko vidim kako se veselijo raznih dodatkov, kako večina tiho “ stiska” iz svojih penzij nemogoče!« je moč prebrati v iskrenem zapisu, v katerem je tudi objavljena fotografija njene mame.

Stiska jo

Ob tem zaključi, da jo stiska, ko vidi, da se aktivni, tisti, ki delajo, zmrdujejo, češ kaj hočejo ti stari … »Sem z vami, dragi moji upokojenci, babice, dedki, vsi odrinjeni. Bodite ponosni na svoje minulo delo, vlagali ste, delali ste, zaslužite si vso spostovanje, ni vam treba stati v drugorazrednih vrstah! Že, če bomo samo to kar sem napisala ozavestili, je dobro!«

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Rada ima naravo

Sicer pa slovenska igralka in televizijska voditeljica tudi velika ljubiteljica narave in živali, rada ima meditacijo, jogo, predvsem pa se rada se vrača k naravi.

NaDlani.si; Foto: Instagram