• C Novo mesto
  • 21:37
  • Sob, 13.08.2022

Arso razglasil oranžni alarm, ne boste verjeli, do kod bodo šle temperature

Danes bo večinoma jasno, čez dan pa bo pihal jugozahodnik, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Zvečer na severu ni izključena kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 37 stopinj Celzija. V torek bo sprva precej jasno, popoldne pa bo predvsem na zahodu več spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti možne posamezne nevihte. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, na Primorskem do 21, najvišje dnevne od 29 do 35, na Primorskem do 37 stopinj Celzija.

»Temperature bodo predvidoma najvišje v ponedeljek, ko se bo ponekod ogrelo do 37 °C, a vročina tudi v nadaljevanju tedna ne bo kaj dosti popuščala,« piše vremenski portal Neurje.si. »Od torka pa vse do vikenda bo živo srebro čez dan v večjem delu Slovenije kazalo med 31 in 35 °C, na Goriškem do 37 °C. Topla bodo tudi jutra. V naslednjih dneh bodo noči vse bolj pregrete, predvsem na območjih večjih mest. Tam temperature do jutra ne bodo padle pod 20 °C, toplo pa bo tudi drugod, saj se bodo najnižje jutranje temperature ves teden gibale večinoma med 15 in 19 °C.«

Opozorilo, danes in v naslednjih dneh bo predvsem po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Agencija RS za okolje je za danes že razglasila oranžni alarm za večji del države. »Danes in v naslednjih dneh bo predvsem po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev,« pravijo.

Obeti

V noči na sredo bo na Primorskem prehodno zapihala burja. Na severu in zahodu Slovenije lahko nastane še kakšna nevihta. V sredo in četrtek se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. V notranjosti Slovenije bodo popoldne še možne posamezne nevihte.

N.D.; Foto: Shutterstock

e-bike