• C Novo mesto
  • 01:37
  • Sob, 21.05.2022

Direktor podjetja Melamin sporočil žalostno vest: Ni možnosti, da so preživeli

Zna je vzrok eksplozije v Melaminu, pet pogrešanih najverjetneje izgubilo življenje.

Po jutranji eksploziji v kočevski kemični tovarni Melamin je pet oseb še vedno pogrešanih, a zaradi silovitosti eksplozije praktično ni možnosti, da bi preživele. Vzrok tragičnega dogodka je najverjetneje človeška napaka zaposlenega v podjetju pri prečrpavanju surovine, je v izjavi za medije povedal direktor podjetja Srečko Štefanič. Po besedah Štefaniča vzroke eksplozije še raziskujejo, najverjetneje pa je pri prečrpavanju surovine v skladiščni prostor prišlo do človeške napake zaposlenega – zamenjave dveh surovin.

Pet oseb je še vedno pogrešanih, a zaradi silovitosti eksplozije skorajda ni možnosti, da bi preživeli. Kot je dejal, je med žrtvami en zaposleni iz podjetja in štirje zunanji sodelavci dobaviteljskega podjetja iz Ljubljane. Ob tem je dodal, da je eden od dveh huje poškodovanih, ki se zdravita v ljubljanskem kliničnem centru, še vedno v kritičnem stanju. Vsem svojcem žrtev tragične nesreče je izrazil sožalje.

Eksplozija je v podjetju odjeknila okoli 8.30. Takoj so bile aktivirane gasilske enote in zdravstvene enote, ekološki laboratorij z mobilno enoto, pa tudi helikopterska pomoč. Glavno cesto skozi Kočevje so zaprli, prebivalcem pa svetovali, da zaprejo okna in se ne gibljejo na prostem.

N. D.; Foto: Robert Latin/Facebook