• 16.95C Novo mesto
  • 08:28
  • Tor, 17.09.2019

FOTO: Prizori groze iz okolice Trebnjega! »Gnili so pri živem telesu. Smrad je bil neznosen, v očeh živali se je zrcalilo hudo trpljenje«

TREBNJE – Društvo za zaščito konj je danes na svojem facebook profilu objavilo pretresljive posnetke zanemarjanja živali, kar naj bi se dogajalo v okolici Trebnjega.

»Pričakovali smo konja, ki naj bi bil urgentno inšpekcijsko odvzet in nam predan. To kar smo videli na licu mesta, si ne morete predstavljati v najhujši grozljivki. Ne bom opisovala vsega, ker bodo slike same povedale. Konja žal ni bilo mogoče rešiti, revež po prihodu iz hleva ni več mogel stati in kljub vsem naporom, da bi ga nekako spravili na prikolico in odpeljali, se je ulegel, vdal v usodo in na koncu po nalogu inšpekcije bil tudi uspavan. Dobesedno je bil izkopan iz dreka, saj ga je bilo nemogoče spraviti skozi vrata. Iztrebki so bili natlačeni do 1,20 m visoko. Že to je bilo hudo, groza pa nas je čakala v hlevu polnem bikov. Ti so stali v svojih iztrebkih in urino dobesedno do trebuha in gnili pri živem telesu. Smrad je bil neznosen, v očeh živali se je zrcalilo eno samo hudo trpljenje. Ne lažem. Fotografije si poglejte. Sram me je, da sem človek. Sram je lahko sosede okoli, ki so vedeli, kaj se dogaja, pa niso prijavili. Največja sramota pa leti na veterinarje, tiste ljudi, ki vedo, kaj se po hlevih dogaja, pa niti po svoji uradni dolžnosti, niso prijavili tako hudega trpljenja in zanemarjanja. Pa to ni kje v svetu! To je naša in vaša Slovenija! Meso bitja, ki ga jeste in za katerega mislite, kako zelo lepo je to bitje na krožniku živelo! Žal mi je za te živali, niso si zaslužile takšnega trpljenja in preklinjam vse, ki so vedeli in niso ukrepali! Zato smo tu mi. Hoteli smo jim pomagati, pa jim nismo več mogli,« se glasi njihov zapis.

 

Ukrepala veterinarska inšpekcija

Po prvih neuradnih informacijah je danes na terenu ukrepala veterinarska inšpekcija. »Prosimo, da nam pomagate tudi vi. Če vidite, če veste, prijavite nam na [email protected] in mi bomo prijavili naprej ter skušali rešiti. Pomagajte z donacijami in prispevki, saj je to naš edini vir financiranja (SI56 1010 0005 0589 375 ali sms na 1919 konji5). Brez tega ne moremo delovati in pomagati njim, ki pomoč potrebujejo,« še dodajajo pri društvu.

NaDlani.si; Foto: facebook