• 1.52C Novo mesto
  • 18:37
  • Ned, 24.01.2021

Hojs objavil plače ter imena in priimke policistov, uporniški policist Iztok pa realno sliko

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je včeraj ‘držal’ besedo in uresničil grožnjo. Slovenski policisti so namreč pričeli s stavko, zato je uradni spletni strani gov.si razkril plače slovenskih policistov za mesec december 2020. Hojs je namreč ocenil, da je stavka policistov neupravičena in neutemeljena. Sodeč po seznamu najvišja plača znaša kar 9.589,75€ pa je veliko tudi takšnih, ki prejemajo minimalno plačo, torej 940,58€ bruto.

V policiji ni več zaželjen

Marsikdo bi se obregnil ob plače, a uporniški policist Iztok D Kustec, ki je oktobra 2019  ostal brez službe, ker je s svojimi  zapisi na Facebooku opozarjal na domnevne nepravilnosti, se je ponovno oglasil in ponudil ‘insajderski’ vpogled. »Rad predstavim realno sliko, zato tudi nisem več zaželen v policiji, ker bolj lažeš, bolj sodelavcem zabijaš nož v hrbet, več položnic pišeš, večji lenuh si, večji cinkaros, lizika in brezobraznež si, večjo plačo imaš.. To da si sposoben, to nikogar ne zanima, le ljudje na ulici skapirajo to, zato ko so želeli na postaji kaj prijavit, so raje prišli takrat ko je bil Kustec v službi …,« je zapisal med drugim.

Placa policista… Prasinarja, tistega navadnega, ko ga vidis v zivo, ne onega ko je skrit nekje v kleti…

Objavil/a Iztok D Kustec dne Torek, 12. januar 2021

Stavka bo trajala do preklica

Policijski sindikat Slovenije s stavko, ki so jo začeli v ponedeljek 11. januarja 2021 ob 7. uri in bo trajala do preklica, zahtevajo odpravo kršitev stavkovnega sporazuma iz leta 2018.

NaDlani.si; Foto: facebook