• C Novo mesto
  • 10:20
  • Ned, 25.07.2021

Janša ogorčen in besen: To je sprevrženem kul napad na zdravje Slovencev

Potem ko je ustavno sodišče v četrtek zadržalo izvrševanje vladnega odloka, ki do vključno nedelje omejuje potovanja v države na rdečem seznamu in je minister za zdravje Janez Poklukar pojasnil, da to pomeni, da pri prestopu meje veljajo omejitve, ki so veljale pred velikonočnim zaprtjem, se je premier Janez Janša  jezno odzval.

Obregnil se je tako v ustavno sodišče kot opozicijo in jim že vnaprej jim je pripisal odgovornost za morebitne posledice zaradi vnosov okužb: »Ne, Ustavni sodniki so se odločili, da sodelujejo v kul zavržni igri @strankaSD @strankalevica @StrankaLMS, ki se imenuje: Kolikor več uvoženih bolj nevarnih variant #koronavirus, toliko več mrtvih in hkrati več “argumentov” v sprevrženem kul napadu na zdravje Slovencev.«

Ob odločitvi ustavnega sodišča da začasno zadrži omejitve potovanj v rdeče države je nekdanji pravosodni minister Aleš Zalar zapisal, da je bil med tistimi štirimi, ki so vložili pobudo za oceno ustavnosti tega odloka. Tudi tu se je oglasil premier ter minister Aleš Hojs.

»Ne joči, Aleš. Saj nisi zagrešil nepopravljive napake, ko si glasoval za protiustavni ukrep prepovedi zapustiti državo. Pokaži, da si državnik in predlagaj vladi ustavno skladno rešitev. Vsem boš zaprl usta. Tudi svojemu šefu,« je tvitnil Hojs, Janša pa dodal, da v  času 3. vala epidemije, ko osnovno nevarnost predstavljajo nove variante koronavirusa in njihov uvoz iz tujih žarišč, je za Ustavno sodišče luksuz enega od prvorazrednih pomembnejši kot pa zdravje in življenja tisoče drugih.

NaDlani.si; Foto: youtube