• C Novo mesto
  • 03:10
  • Ned, 13.06.2021

Janša sporoča Slovencem: Zdržimo še 2 meseca

»Kar je še pred enim letom izgledalo nemogoče, je danes realnost. Imamo cepiva, ki uspešno ščitijo pred #COVID19 in odločilno pomagajo zaustavljati epidemijo. Zdržimo še 2 meseca, upoštevajmo preventivne ukrepe,« je na twitterju zapisal premier Janez Janša.

V Slovenijo prihajajo velike količine cepiva

Minister za zdravje Janez Poklukar pa je v izjavi za javnost med drugim zapisal: »Pred nami so prazniki, toplo je, vleče nas ven in prav je tako. Vsi smo ljudje, ki si želimo mirne in tople pomladi. Dovolite pa mi eno prošnjo, tudi sam sem človek, ki si resnično želim ponovno živeti brez maske, brez skrbi ali bodo moji otroci lahko hodili v šolo ali bodo šolani doma, želim se mirno usesti z družino v restavracijo, želim videti prijatelje. Vsi smo utrujeni od pandemije. Ampak prosim vas, vzdržimo še malo. Upoštevajmo samozaščitne ukrepe, pazimo na svoje bližnje, cepimo se, ko smo poklicani, v Slovenijo prihajajo velike količine cepiva, cepljenje se intenzivira. Vemo, da so cepiva učinkovita. Samo še malo vzdržimo, in vsi skupaj vplivamo na to, da se nam čim prej vrnejo nazaj naše življenje. Iskrena hvala za vašo pomoč in razumevanje.«

Upoštevanje ukrepov

Tudi v Zdravniški zbornici Slovenije so ob začetku prazničnega tedna prebivalcem priporočali, naj ob sproščanju ukrepov še naprej upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom, navaja STA. Dodajmo, da je en odmerek cepiva proti covidu-19 je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) prejelo 405.850 ljudi v Sloveniji, z dvema odmerkoma pa je bilo cepljenih 173.913 ljudi. Prvi odmerek je tako prejela že skoraj petina prebivalstva, cilj je vsaj 60 odstotkov. Največ jih je doslej prejelo cepivo Pfizerja in BioNTecha.

NaDlani.si; Foto: youtube