• C Novo mesto
  • 20:17
  • Sre, 12.06.2024

»Janševa mladina« objavila posnetek s party ladjice, komentatorji ogorčeni

Kot je razvidno z družabnih omrežji je podmladek SDS Slovenska demokratska mladina (SDM) preteklo soboto organiziral tradicionalni dogodek, ki so ga poimenovali party ladjica (žurerska ladjica). Člani in simpatizerji stranke so se z ladjico popeljali po slovenski obali in za izlet pobirala participacijo v višini 35 evrov.

Sodeč po posnetkih, ki jih je SDM objavila na twitterju, je bilo na ladjici okoli trideset dobro razpoloženih ljudi. Za zabavo je poskrbelo tudi  dekle, ki je zaigralo na harmoniko. Ob njem so avtorji SDM zapisali in izvali nemalo komentarjev: »Lepa punca, ki igra na harmoniko, ne more biti levičarka.« Dekle je zaigralo pesem ansambla Lojzeta Slaka Ta sosedov Francelj, komentatorji pa pravijo: Nagrado za najbolj neumni tvit dneva gre mladinski organizaciji SDS; Ma ni čudnega, da pri SDS vse volitve in referendume izgubite; To je pa res nepotreben tvit; Pa tud če je leva, važn d je normalna…djmo nehat se delit na leve in desne …

Kdo so SDM?

Kot navaja Wikipedia je Slovenska demokratska mladina (SDM)  slovenska mladinska politična organizacija, ki je podmladek Slovenske demokratske stranke (SDS). SDM je bila ustanovljena 31. oktobra 1989 kot prva demokratična politična organizacija mladih v Sloveniji. Trenutno v okviru SDS združuje več kot 3000 članov v starosti od 15 do 30 let.

SDM deluje preko svojih občinskih in mestnih odborov (OO SDM, MO SDM) in regijskih koordinacij (RK SDM), pri čemer temelji na političnem programu SDS kot tudi na njenem lastnem programu, ki vključuje področja izobraževanja, zaposlovanja, socialne varnosti in zdravstva, organiziranja mladih in mladinske politike, mednarodnega sodelovanja, kulture, športa, okoljevarstva, obrambe.

Prav tako podmladek organizira izobraževalne seminarje in okrogle mize ter rekreativne, zabavne, kulturne in druge prireditve