• C Novo mesto
  • 17:38
  • Sob, 04.12.2021

Kacin pokazal na krivca za rekord okuženih! »Predvsem pa se Slovenija, oprostite, to, kar bom zdaj rekel, bom rekel prvič«

V torek ob 22.194 hitrih in PCR testih potrdili 3354 okužb z novim koronavirusom, umrlo 31 covidnih bolnikov.«

V torek so pristojni opravili 6956 PCR-testov in 15.238 hitrih testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupno je bilo pozitivnih testov 3354. Umrlo je 31 covidnih bolnikov.

Od 6.956 opravljenih PCR-testov sta bila 2602 pozitivna, kar je 37,4 odstotka, kažejo podatki covid-sledilnika. Od opravljenih 15.238 hitrih HAT-testov jih je bilo 752 pozitivnih, kar je 4,9 odstotka. Aktivnih primerov okužbe v Sloveniji je zdaj 21.722.

Glede na časovno oddaljenost je poskok v okužbah verjetno povezan z novoletnimi druženji.

Napačen tvit

Medtem pa je politični analitik Mitja Iršič sedaj svetovalec za odnose z javnostmi ministrstva za kulturo, omenil da so bile praznične sprostitve sicer eksperiment vlade. Tvit je kmalu zatem zbrisal.

Kdo je torej kriv?

Na novinarsko vprašanje je Kacin podal osebni komentar, kaj je krivo za poskok števila okužb.  Problem so v resnici zasebna druženja, prijateljevanja, in to traja že kar nekaj časa. Vleče se že od 1. novembra, ko so se začele priprave na martinovanja, dva konca tedna so bile zidanice polne in še se jih daje v najem, pa koline in tako naprej, je našteval.  »Predvsem pa se Slovenija, oprostite, to, kar bom zdaj rekel, bom rekel prvič; deli na urbano Slovenijo in podeželsko Slovenijo. In na podeželju se maske nosijo bistveno manj kot v urbanih središčih,« je dejal.

NaDlani.si; Foto: twitter