• C Novo mesto
  • 00:17
  • Pon, 18.10.2021

Kaj bo na to rekel Jelko Kacin, ki je govoril o racionalnosti narkomanov! Eden se je menda cepil triindvajsetkrat

Pred dnevi razburil z izjavo, da so ljudje pri nas racionalni, saj so narkomani ugotovili, da brez PCT ne pridejo do svoje doze, ker ne morejo v ambulanto.

Znano je, da je pretekli teden je v Celju stranka SMC Zdravka Počivalška imela kongres, katerega se poleg premierja Janeza Janše udeležil tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Jelko Kacin. Še vedno odmeva govor, v katerem je spregovoril tudi o pogoju PCT in nujnosti cepljenja, saj je številne razburil z izjavo, ko je razložil, da so se za cepljenje odločili tudi narkomani. »Ne boste verjeli pocepilo se je tudi 25 narkomanov, ki so ugotovili, da brez PCT ne pridejo do svoje doze, ker ne morejo v ambulanto. In so se cepili. Ljudje pri nas so racionalni,« so bile njegove besede.

Ljudje iz dna družbe se cepijo za denar

Kot poroča današnje Delo, na infekcijski kliniki kroži zgodba o odvisniku od heroina iz Štepanjskega naselja, ki naj bi se cepil že 23-krat,  govorili pa so celo s fantom, ki je po lastnih navedbah prejel že štiri odmerke in obenem trdi, da je ljudi, ki povprašujejo po »nadomestnih cepilcih«, že vse od maja zelo veliko. Seveda je znana tudi zgodba iz 24ur ko sta brezdomca trdila, da je eden od njiju prejel že četrti, drugi pa že sedmi odmerek cepiva. Za takšno storitev računajo od 150 do 350 evrov.

Razmere so popolnoma drugačne kot pred letom

Sicer pa je bilo z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je pri nas po podatkih vlade cepljenih 1.088.171 ljudi oziroma 52 odstotkov. Z vsemi odmerki cepiva pa je bilo cepljenih 968.679 oseb oziroma 46 odstotkov celotne populacije. Precepljenost v domovih za starejše je po besedah ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja precej visoka. Proti covidu-19 je cepljenih blizu 96 odstotkov stanovalcev. »Razmere so popolnoma drugačne kot pred letom, ko cepivo še ni bilo na voljo,« je bil jasen minister.

N. D.; Foto: youtube