• C Novo mesto
  • 19:58
  • Pon, 26.09.2022

Kam je izginil Stevanović? Tole so sporočili iz gibanja Resni.ca

Vojno stanje v Ljubljani …

Policija je med protestom v Ljubljani priprla predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića, so sporočili iz Gibanja Resni.ca. Stevanović je v zadnjih tednih pozival na protivladne shode, tudi na današnjega. Kot so v gibanju zapisali v večernem sporočilu za javnost, je bil Stevanović danes ves čas protesta “pod grožnjo s strani policije, da bo prijet za čas protesta”, kar naj bi nakazal tudi notranji minister Aleš Hojs. Stevanovič je priprt na Policijski postaji Ljubljana Moste, so dodali. Policija teh navedb za zdaj še ni potrdila.

V stranki Resni.ca so še zapisali, da se odločno distancirajo od izgredov. Kot so sporočili, je Stevanović na protestu povedal, da ne želi, da kdo misli, da gre za politični shod in da zlorablja shode za politično kampanjo. »Zatem bi se moralo zvrstiti še nekaj govornikov, vendar je mikrofon samoiniciativno prevzel posameznik in pozval ljudi na ulico, kjer pa je policija hitro izkoristila jezo in stisko nekaj posameznikov, pri čemer je prišlo do izgredov, od katerih se v stranki Resni.ca odločno distanciramo, kar smo že večkrat izrazili,« so še zapisali.

Poškodovanih šest policistov, dva protestnika potrebovala zdravniško pomoč

Na torkovih protestih v Ljubljani so policisti trem osebam odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja, še 22 pa so jih pridržali v času trajanja shoda. Po dosedanjih podatkih policije sta dve osebi potrebovali zdravniško pomoč zaradi vdihavanja plina, šest policistov pa naj bi bilo lažje poškodovanih.

Policisti tudi nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku v smislu odkrivanja vseh kaznivih ravnanj, prav tako obravnavajo več kaznivih dejanj poškodovanj tuje stvari, med drugim so bila poškodovana službena vozila policije, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

Policisti so trem osebam odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper javni red in mir in še nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Za čas trajanja shoda so v skladu z zakonom o nalogah in pooblastilih policije pridržali 22 oseb. Med pridržanimi naj bi bila sicer po nekaterih podatkih tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki v zadnjih tednih poziva na shode, ter glasbenika Zlatana Čordića, ki je imel pred tem govor na shodu.

STA, Foto: yotuube

bloke