• C Novo mesto
  • 22:03
  • Pon, 20.03.2023

Končno bo snežilo: Napovedi je potrebno jemati vse bolj resno!

Danes bo pretežno jasno, razjasnilo se bo tudi v vzhodni Sloveniji. Dopoldne bo ponekod v ljubljanski kotlini še megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo se bo povsod pooblačilo, najpozneje na Štajerskem in v Prekmurju. Na Primorskem in Notranjskem bo pričelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v Gornjesavski dolini okoli -4, najvišje dnevne v večjem delu Slovenije od 5 do 12 stopinj Celzija.

Obeti

V noči na ponedeljek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek čez dan bodo padavine prehodno ponehale. V noči na torek bodo ponovno padavine, ki bodo zjutraj ponehale. Po nižinah bo povečini deževalo, le na Gorenjskem in Koroškem bo snežilo. V torek zvečer se bodo padavine znova okrepile, v noči na sredo bo po nižinah snežilo.

»Predviden izrazit spust obsežne arktične zračne mase nad Evropo v začetku prihajajočega tedna bo potrebno, kot kaže, postopoma jemati vse bolj resno. Izjemna vremenska situacija s polarno fronto nad severnim Sredozemljem in s posledičnim vplivom več zaporednih ciklonskih jeder v naši neposredni bližini se za prvo polovico tedna v izračunih neprestano potrjuje. Ta vremenska situacija bi obilno sneženje lahko prinesla tudi do nekaterih nižin,« pa opozarjajo vremenoslovci na strani Ciklon.si.

N. D.; Foto: Shutterstock